A 10 legjobban eladott társasjáték a játszmánál

Elkészült a top 10 társasjátékok listája a Játszma szemszögéből a 2015-ös évre.

Kiváncsi vagy? 

Elhiszem. Mindig szeretünk toplistákat olvasni. Nem tudom miért, de én is szívesen bogarászom a hasonló listákat. De mihez kezdjünk vele? Örüljünk, mert a számok azt mutatják, hogy jó irányba halad az erdélyi társasjáték kultúra.

A sorrendet csökkenő sorrendbe állítottuk és tartalmazza a 10 legnagyobb számban eladott társasjátékot a sokezerből amit az idén elzsebeltetek tőlünk. Nem kell tükrözze ez a te ízlésed, de ezek a száraz számok eredményei annak amit egy őrületesen jó év produkált: amit nektek köszönhetünk.

Csapjunk a lecsóba!

 

10. Tick... Tack... Bumm

Nem, a termék nem robban, nem veszélyes önre és a családjára és nem kapcsolják le érte a reptéren. Rengetegszer kellett nyugtatnunk az emberkéket az idén, hogy ez a játék csak veszélyesen jó!

 Tick Tack Bumm

Megnézheted itt:Tick Tack Bumm - 2013 új kiadás

9. Six Making és Panic Lab 

És tényleg döntetlen. Két zseniális játék, külön célcsoportnak és mindkettő az agytekervényeidre pályázik. Biztos tudjátok: a Six MaKing ráadásul HAZAI!

Six MakingPanic Lab

 

Megnézheted itt: Six Making

és itt: Panic lab Társasjáték

8. Carcassonne

Rengetegen építették Carcassonne várát az idén. A már klasszikusnak mondható ikonikus játék az évek múltával sem veszített a népszerűségéből.

Carcassonne

Megnézheted itt: Carcassonne alapjáték

7. Dobble 

Ezeknek a kis kerek kártyáknak varázsereje van: ahogy kitesszük a polcra egyből tömeghisztéria tör ki!

Dobble

Megnézheted itt: Dobble Finding Dory

6. Catan

Aki este szép, az reggel is szép. Így van ez a társasjátékokkal is: ami régen jó volt, az ma is jó. Nem megy ki a divatból.

Catan telepesei

Megnézheted itt: Catan telepesei alapjáték - ÚJ Kiadás

5. BANG! 

A legbiztonságosabb módja, hogy lelőhess valakit. És nem csak neked, hanem a delikvensnek is. Utána koccintani is lehet egy pohár borral, ami valljuk be: furcsa.

Bang!

Megnézheted itt: Bang! - magyar kiadás

4. Hack Trick

Az idei év nagy durranása ként említettük és lám bevált. Augusztusban igen jól írtam. Augusztusban került ki a polcainkra és azóta tornázza magát folyamatosan előrébb a toplistáinkon. Remélem igaz és nem hackelte meg senki az adatbázisainkat...

Hack Trick

Megnézheted itt: Hack Trick

3. Aranyásók

Ki korán kel, aranyat lel. Aki későn, az meg áshat. Rengetegen nem találták az aranyat az idén, talán a szabotőrök keze is benne lehet?

Aranyásók

Megnézheted itt: Aranyásók (Saboteur)

2. Activity original

Na most mondjam vagy mutassam? Ez az örökzöld tényleg zöld és az idén is zöld utat adott a mókának, kacagásnak. Mennyi zöldség...!

Activity original

Megnézheted itt: Activity Original

1. Dixit

Nem kell művészet történész legyél ahhoz, hogy a képek érzelmeket váltsanak ki belőled. Nem hiszed? Kérdezd meg azokat, akik a toplista elejére juttatták a Dixit-et. 

DixitDixit odyssey

 

Megnézheted itt: Dixit alapjáték

és itt: Dixit Odyssey

Nos? Mit szólsz hozzá? Neked melyik van meg? 

Természetesen ezek mellet mi nagyon sok mindent figyelünk az év végi statisztikáknál. Lényegesebben több társasjátékot vásároltatok mint tavaly és sokkal szélesebb skálát érintettetek. Sokan kikértétek a véleményünket , és egyre többen követitek a videóinkat amit begyszó folytatni fogunk amint lesz egy szusszanásnyi időnk.

Fantasztikus évet zártunk amit köszönhetünk minden egyes partnerünknek de legfőképp nektek mivel ti teremtitek meg a kedvet nekünk, az okot, hogy ezt tegyük. 

Ezzel zárjuk is az idei aktivitást és mindenkinek egészégben boldogságban és társasjatékozásban gazdag Boldog Új Évet kívánunk.