Capital

Ár (tartalmazza az áfát):
123,00 Lei
Telefonos Rendelés: 0371.104.464
  • Ingyenes kiszállítás
  • Livrare Rapida!
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
EN
Leírás

Varsó egy különleges város, azt mondják túlélte a saját halálát…és ha belegondolunk ebben elég komoly igazság van. Lengyelország fővárosát majdnem teljesen szétbombázták a II. világháború során és az újjáépítése egy komoly feladata volt az országnak. Varsó egy elegáns kombinációja a szász és a modern építészet keveredésének.


A Capitalban a játékosok közösen kezdik el építeni Varsó városát 6 korszakon keresztül. A 16. századtól (ekkor lett az ország fővárosa) egészen a modern időkig. Minden játékos a saját kerületét építi a városnak. Minden korszak végén pontozódnak a játékosok kerületei, így alakul ki majd az összepontszámuk a játékosoknak.


Minden korszak két részre oszlik, az építkezés és a bevétel fázisokra, továbbá két háborús időszak is lesz, ami jelképezi a két világháborút a 3. és 4. korszakban. Az építkezés fázisban a játékosok megkeverik a korszakhoz tartozó kerület lapkákat és kiosztanak párat belőlük mindenkinek. Minden játékos kiválaszt magának egy lapkát és fejjel lefele lehelyezi az asztalra, miután mindenkinek sikerült választani egyszerre felfordítják a lapkakát és a játékosok sorban 2 akció közül választhatnak.  1. Eldobják a lapkát 3 pénzt szerezve ezzel maguknak

  2. Kifizetik az épület értékét és beépítik a kerületükbe


A játék érdekessége, hogy a megvásárolt lapkát nem kötelező egy üres helyre leépíteni, hanem ráépíthetjük egy már meglevő épület lapkára, átalakítva ezzel a kerületünk kinézetét. Ha pedig ezt választjuk, akkor az új kerület ára annyival olcsóbb lesz, amennyibe került nekünk megépíteni azt a korábbi lapkát, amire most rákerült az új.  Egy játékos kerülete soha nem lehet nagyobb egy 4x3-as téglalapnál. Minden kerület lapka 4 részre oszlik, amelyen más és más épületek találhatóak, szóval egy lapkán akár 4 különböző épületet is találhatunk. Kivételt képeznek ez alól a közösségi és kultúrális épületek, azok egy teljes lapkát foglalnak le, persze több pontot is érnek. A játékosok célja, hogy a szűk kis szeletüket Varsóból minél jobbra formálják a korszakok során, hiszen a bevétel fázisban minden apró kis szeglete pontozódik a kerületeknek.

BoardGameGeek Részletek
Szerző
Filip Miłuński
Kiadás éve
2016
Játékosok száma
2 - 4
Kategória
City Building, Economic
BGG helyezés
1362
Link BGG
Vélemények

Jelenleg nincsen egy hozzászólás sem.

Írj hozzászólást

A termék sikeresen hozzáadva a kívánságlistához. Kattintson ide a kívánságlista megtekintéséhez.

A termék sikeresen a kosárba téve.