Hive

Ár (tartalmazza az áfát):
89,00 Lei
Telefonos Rendelés: 0371.104.464
  • Ingyenes kiszállítás
  • Livrare Rapida!
Specifikációk:
Életkor:
9+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, EN
Leírás

A Hive egy olyan stratégiai játék, amelyet két személy játssz, a cél pedig az, hogy az ellenfél méhkirálynőjét bezárd. Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik ez a feladat, de a játék során kiderül majd, hogy elég nehezen lehet túljárni társunk eszén. Mivel a Hivehoz nem szükséges játéktábla, ezért szinte bárhol játszható, ahol rendelkezésetekre áll egy kisebb egyenes felület.


11 fekete és 11 elefántcsontszínű kő alkotja a játékot. Ezeket a köveket kell majd lehelyezni úgy, hogy azok mindég érintkezzenek egy vagy több, már korábban lehelyezett, saját színű kővel. A legfontosabb követ, amely a játék során kulcsfontosságú lehet, a negyedik körig lehet őrizgetni. Eddig kell eldöntenetek, hogy leteszitek vagy sem a méhkirálynőt, azonban a negyedik körben már muszáj lesz megszabadulnotok tőle. Miután a királynő játékba került, lehetőségetek nyílik mozgatni is a már lerakott köveket. A mozgatni kívánt kő mind a mozgás során, mind pedig a kör végén érintkezésben kell legyen legalább egy lent lévő másik kővel. A mozgatás csak akkor valósulhat meg, hogyha ez az akció nem választja több darabra a játékteret. Egy követ nem lehet elmozgatni, hogyha ez be van zárva, azaz a mozgatásához más követ is el kell csúsztatni. Ezen szabály alól mentesül a szöcske és a szarvasbogár kő.


A Hive játékát az a játékos fogja megnyerni, akinek sikerül ellenfele méhkirálynőjét mozgásképtelenné tennie. Egy királynő akkor válik mozgásképtelenné, amikor mind a hat oldalát egy-egy kő határolja, ez lehet saját kő, vagy akár ellenséges kő is. A játék során előfordulhat, hogy egyszerre mindkét királynő mozgásképtelenné válik, ekkor a játék döntetlen lesz. Akkor is döntetlen marad egy játék, amikor a játékosoknak már körökön keresztül csak egy követ van lehetőségük mozgatni, ez pedig nem tud változtatni a játékfelálláson.


A Hive egy igen izgalmas stratégiai játék, amely kis mérete, és egyszerű stílusa miatt bárhol és bármikor játszható. A szabályok igen egyszerűek, elsajátításuk nem vesz igénybe sok időt, a stratégia kialakítása azonban és az ellenfél eszén való túljárás annál inkább.


Olvasd el a részletes játékbemutatót itt: Hive társasjáték bemutató


BoardGameGeek Részletek
Szerző
John Yianni
Kiadás éve
2001
Játékosok száma
2 - 2
Díjak
2003 International Gamers Award - General Strategy: Two-players, 2006 Mensa Select Winner, 2006 Spiel der Spiele Hit für Zwei Recommended, 2007 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee, 2007 Juego del Año Finalist
Kategória
Abstract Strategy, Animals
BGG helyezés
182
Link BGG
Vélemények

Jelenleg nincsen egy hozzászólás sem.

Írj hozzászólást

A termék sikeresen hozzáadva a kívánságlistához. Kattintson ide a kívánságlista megtekintéséhez.

A termék sikeresen a kosárba téve.