Mr Jack Londonban jubileumi kiadás

Ár (tartalmazza az áfát):
119,00 Lei
Telefonos Rendelés: 0371.104.464
  • Ingyenes kiszállítás
  • Livrare Rapida!
Specifikációk:
Életkor:
9+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, IT
Leírás

Leszáll az est, London utcái pedig nagyon veszélyessé válnak. 1888-at írunk és a Whitechapel kerületben vagyunk, ahol Hasfelmetsző Jack ólálkodik. Túl bemerészkedett a városba a gyilkos, ezért a nyomozók nagyon közel járnak ahhoz, hogy elkapják őt. Már nincs sok hátra, szorul a hurok Jack nyaka körül, azonban a hírhedt gyilkost nem olyan egyszerű elkapni. Jack egy nyomozónak adja ki magát, és a sötét utcákban a lámpások alatt nagyon nehéz felismerni őt.


A Mr. Jack in London során két játékos méri össze tudását és erejét. Egyik játékos a Nyomozó bőrébe bújva próbálja elkapni Hasfelmetsző Jacket, a másik pedig a gyilkos szerepébe bújik, és azon munkálkodik, hogy megszökjön ebből a kényes helyzetből. A játéktábla elemei világosságba vannak, vagy sötét borítja őket. Egy karakter csak akkor látható, hogyha egy gázlámpa mellett áll, vagy ha egy másik karakterrel határos. Abban az esetben hogyha ezek a feltételek nem teljesülnek be, a karakterek Whitechapel sötét utcáin láthatatlanokká válnak.


A Mr. Jack in London társasjátékban maximum 8 körön keresztül játszanak a játékosok, ezek során kell a Nyomozónak elkapnia Jack-et mielőtt hajnalodna, és ezalatt kell Jacknek megszöknie a Nyomozó elől. Minden kör folyamán 4 karakter fog mozogni, ezek közül kettőt Jack, kettőt pedig a Nyomozó fog irányítani.


Kezdetben a 8 karakter mindenike gyanúsítottként fog megjelenni, ez a 8 karakter közül kell majd a játék során a Nyomozónak kiválasztani azt amelyik szerepébe Jack bújt. A fordulók során váltakozni fognak a karakterek, amelyeket a szereplők mozgatnak. A páratlan fordulókban a Nyomozó kezdi egy karakter mozgatását, majd Jack mozgathat kettőt, végül pedig újra a Nyomozó kerül sorra. A páros körök folyamán megfordul ez a szabály, ott már Jack kezdi a kört, majd a Nyomozó használja ki két karakteres lépését, ezután pedig újból a Hasfelmetsző következik.


A játék első 4 körében 4 gázlámpa ki is fog aludni, ami azt jelenti, hogy a táblán még több mező kerül majd sötétségbe. A sötét mezők inkább Jacknek kedveznek, mert több lehetősége van a rejtőzésre. A játék elején húzott lap meghatározza, hogy Jack melyik karakter bőrébe kell bújjon, azonban ez titokban marad, Jack csak annyit kell eláruljon magáról a körök folyamán, hogy látható a táblán vagy sem.


A Mr. Jack in London társasjáték akkor érhet véget, hogyha a 3 feltétel közül valamelyik teljesül. A játék maximum 8 körből állhat, hogyha az utolsó körben Jack még mindég valahol rejtőzködik, akkor megnyerte a játékot. Ezen kívül a Hasfelmetsző akkor is sikerrel jár, hogyha elért egy olyan kijárathoz, amelyet a rendőrök nem zártak le. Ezen a mezőn csak akkor léphet ki, hogyha a tanú kártyája a „Nem látható” pozícióba van. A Nyomozó akkor nyerheti meg a játékot, hogyha valamelyik karakterével arra a mezőre lépik, ahol Jack található, megvádolja a Hasfelmetszőt és igaza is van. Abban az esetben, hogyha a vád nem igaz, nagy felfordulás keletkezik, amelyet kihasználva a Hasfelmetsző megszökik a rendőrök kezei közül.


2008 - "A legjobb kétszemélyes játék" díj nyertese

Hogyan is kell játszani:
(A videóban nem a jubileumi, hanem a régi első kiadás látható)

BoardGameGeek Részletek
Szerző
Bruno Cathala
Kiadás éve
2006
Játékosok száma
2 - 2
Díjak
2006 Tric Trac Nominee, 2007 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee, 2007 International Gamers Awards - General Strategy; Two-players, 2007 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2008 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2008 JoTa Best 2-Player Board Game Nominee, 2008 JoTa Best 2-Player Board Game Winner, 2011 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee
Kategória
Deduction, Murder/Mystery
BGG helyezés
388
Link BGG
Vélemények

Jelenleg nincsen egy hozzászólás sem.

Írj hozzászólást

A termék sikeresen hozzáadva a kívánságlistához. Kattintson ide a kívánságlista megtekintéséhez.

A termék sikeresen a kosárba téve.