Puerto Rico - Magyar kiadás

Ár (tartalmazza az áfát):
143,00 Lei
Telefonos Rendelés: 0371.104.464
 • Ingyenes kiszállítás
 • Livrare Rapida!
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU
Leírás

Szeretted volna kipróbálni magadat több szakmában is, de úgy érezted, hogy ez nem fog összejönni neked? Most itt a lehetőség több szerepbe is próbára tenni magad, ugyanis a Puerto Rico társasjátékban lehetsz: ültetvényes, kapitány, építész, polgármester, iparos, kereskedő vagy akár aranyásó is. Nem csak hogy lehetsz, muszáj kipróbálnod ezeket a mesterségeket és jól is kell teljesítened bennük, hogyha meg szeretnéd nyerni ezt az igazán változatos játékot.


A Puerto Rico társasjáték fordulóiban a fent említett mesterségeket fogod sorra eljátszani és persze megpróbálod a lehető legjobban teljesíteni is a feladatot, ugyanis célod nem más, mint a legnagyobb vagyonra és a legnagyobb tekintélyre szert tenni. A fordulók száma változó, de általában 15-re kell számítanod. Minden fordulóban egy játékos kiválaszt egyet a hét szerep közül, majd mindeniketeknek végre kell hajtania az ehhez tartozó akciót. Például amikor az ültetvényes szakmára esik a választás, akkor minden játékos választ egy ültetvényt magának, amely segítségével különböző árufajtákat állíthattok elő. Amint változnak a szerepeket, lehet hogy a megtermelt árut kereskedőként el szeretnéd adni, vagy talán kapitányként hazaküldöd az Óvilágba. A kereskedőként megszerzett pénzzel is kezdhetsz valamit, épületeket építhetsz, vagy befektetheted valami másba is ha gondolod.


Amikor rád kerül a sor, hogy válassz egy szerepkártyát, akkor tudnod kell, hogy két dolog tartozik egy szerephez: egy privilégium, és egy cselekedet. A privilégium mindég azt a játékost illeti, aki éppen szerepkártyát választott, a cselekedetre azonban minden játékosnak lehetősége van.


A játékban található szabályzat minden egyes szerepet részletesen bemutat, mi azonban példaképpen csak egyel fogunk foglalkozni, az építésszel. Aki ezt a szakmát választja, az nyomban építhet egy épületet, a privilégiuma pedig az, hogy az építéshez szükséges dublonnál (a dublon a fizetőeszközt jelenti a játékban, erre pedig akkor lehet szert tenni amikor például egy játékos szerepet választ) egyel kevesebbet fog fizetni. A többi játékos is építhet egy-egy épületet, azonban nekik a teljes összeget kell majd kifizetniük, hogyha végre szeretnék hajtani ezt az akciót. Minden épület egy táblázatban van elhelyezve, ez a táblázat pedig abban segít, hogy kiszámolja egy játékos a csökkentését. Csökkentés akkor jöhet létre, hogyha valaki rendelkezik kőbányákkal. A csökkentés akár 4 dublonig is kiterjedhet, azonban fontos megjegyezni, hogy egy épület költsége nem csökkenthető 0 alá.


A Puerto Rico végét több feltételhez kell kötni. Annak a fordulónak a végén kell a teljes játékot lezárni, amelyben:
- a telepesek száma már annyira megcsappant, hogy nem lehet feltölteni a telepeshajót, ez pedig a polgármesteri fázisban következhet be
- legalább egy játékos beépítette mind a 12 építési telkét, ez az építkezési fázisban következhet be
- a győzelmipont-jelzők elfogynak, ez a kapitányfázisban következhet be


Amint a játék véget ért, a játékosok összesítik pontjaikat, majd akinek sikerült a legtöbbet gyűjtenie, az megnyeri a Puerto Rico játékát, ezzel pedig ő lesz az aki megszerezte a legtöbb vagyont és a legnagyobb tekintélyt.


2002 - Az év legjobb családi/felnőtt játéka - díj nyertese
2002 - A legjobb szabálykönyv - díj nyertese
2002 - Az év legjobb összetett stratégiai játéka - díj nyertese
2003 - Az év legjobb stratégiai játéka - díj nyertese

Nézd meg hogy kell játszani:


BoardGameGeek Részletek
Szerző
Andreas Seyfarth
Kiadás éve
2002
Játékosok száma
2 - 5
Díjak
2002 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner, 2002 Essener Feder Best Written Rules Winner, 2002 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee, 2002 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Winner, 2002 Meeples' Choice Award, 2002 Spiel der Spiele Hit für Experten Recommended, 2002 Spiel des Jahres Nominee, 2002 Tric Trac Nominee, 2003 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Winner, 2003 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2003 Nederlandse Spellenprijs Winner, 2004 Hra roku Nominee, 2005 Hra roku Nominee, 2005 Hra roku Winner, 2006 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2007 Juego del Año Finalist, 2008 Gra Roku Game of the Year, 2010 Ludoteca Ideale Official Selection
Kategória
City Building, Economic, Farming
BGG helyezés
12
Link BGG
Vélemények
 • Az új kedvenc
  Remek játék, könnyen megtanulható, izgalmas. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek.
  László (2017. október 4.)
 • 10bõl 11et adok neki
  Ez egy nagyon izgalmas játék, amit nem lehet megunni,a két kiegészítõ ami benne van, még változatosabbá teszi. Csak ajánlani tudom
  Zsolti (2017. január 21.)
Írj hozzászólást

A termék sikeresen hozzáadva a kívánságlistához. Kattintson ide a kívánságlista megtekintéséhez.

A termék sikeresen a kosárba téve.