A Hobbit - kártyajáték

A Hobbit - kártyajáték

A Hobbit - kártyajáték

SKU
9001890774690
24,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
Játékidő:
Játékosok száma:
2-5

Újból felelevenedik a Hobbit története, Bilbó, Thorin és Gandalf szembe kell szálljon a gonosz erőkkel, akiket Smaug a sárkány, és Bolg az ork képvisel. A játékosok egymás közt kell elosszák a jót és a gonoszt képviselő kártyákat, majd egyik vagy másik oldalon kell küzdeniük a győzelemért. Bizonyos kártyák kárt okozhatnak az ellenfél csapatában, mások pedig erősíthetik sajátunkat. De vajon ki győz majd a végén?

A lapok kiosztásánál mindég figyelembe kell venni a játékosok számát. A gonosz erőket képviselő csapat tagjai több kártyát kapnak, azonban nekik a hátrányuk, hogy lapjaik egy részét fel kell fedjék.

A játékosok ütéseket mérnek egymásra, és így próbálják meg a megnyert kártyákkal erősíteni saját csapatukat, vagy gyengíteni az ellenfelet. Három szimbólum van jelen a játékban, ezek segítségével, vagy a jók, vagy a gonoszak csökkentik ellenfelük erejét, valamint gyógyítják saját sebeiket. A harmadik szimbólum felhatalmazza tulajdonosát arra, hogy a második felvonás során egy lappal többet húzzon mint a többiek, erre csak akkor kerül sor, hogyha a játék során indokolt a második felvonás lejátszása.

A játék menete egyszerű, ugyanis mindég a kezdő játékos adja meg a kör színét, akinek van ilyen színű kártyája, az köteles kijátszani azt. Az nyeri el a lapokat, akinek sikerült a legnagyobb számú kártyát leraknia a kör színéből, vagy ha nem rendelkezik ilyen színű lappal, akkor használhatja a lila színű adu kártyát, amely minden más színt üt.

Az elvitt lapokat a nyertes játékosnak szét kell osztania társai között a következőképpen:
- Bilbó köteles egy kártyát megtartani, egyet pedig egy társának kell adnia
- Thorin megkeveri a paklit, majd minden játékosnak véletlenszerűen ad egy lapot
- Gandalf és Smaug mindenkinek adhat egy lapot, azokat a lapokat amelyeket nem osztott ki, félreteszi
- Bolg csak egy lapot oszthat ki egy játékostársának, a többit félre kell tennie

Amikor elfogynak a kiosztható lapok, akkor az első felvonásnak vége van, ekkor jöhet a karakterek ellenőrzése. Bármely oldalon, hogyha egy játékosnak a karakterkártyája alatt két vagy annál több kártya van, ami az ellenség sisakját jelképezi, akkor az a karakter megsemmisül. Annak függvényében, hogy hány játékos marad élve a jó illetve a gonosz oldalról, eldől hogy a játék folytatódik a második felvonással, vagy sem.

A második felvonás menete hasonlít az elsőére, azonban ennek kezdeti sorrendjét mindég a túlélő játékosok karakterei  határozzák meg. Például ha Thorin még játékban van, akkor ő fogja kezdeni a második felvonást.

A játékban a nyertesek feltételei is változnak. Az első felvonás után hogyha a jók megsemmisültek, akkor a gonoszak nyertek, függetlenül attól, hogy van-e gonosz túlélő vagy sem. Ha a gonoszak megsemmisültek, és van legalább egy jó túlélő, akkor övéké a győzelem.

A Hobbit kártyajáték azért vált népszerűvé, mert gyorsan le lehet játszani a felvonásokat, és persze azért is, mert nem csak a jó, de a rossz oldalt is képviselhetik a játékosok. Egy komolyabb játék levezetéseként, vagy utazás, kirándulás során tökéletes szórakozást nyújt majd a Hobbit kártyajáték mindenki számára.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:A Hobbit - kártyajáték
Pontbeli értékelés