A kis herceg

A kis herceg

A kis herceg

SKU
3770002176146
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

a_kis_herceg1.jpg

A Kis herceg mesehőse hozzád szeretne fordulni segítségért. A legszebb, és legjobb bolygót kell megépítened neki, amely lakhelyet biztosít a Kis hercegnek, barátainak, élőlényeinek, és különböző tárgyainak. Az újonnan épülő bolygó 12 részből áll, és minden kőrben egy-egy darabját kell megépítened. A tábla négy sarkában a történetből jól ismert szereplők karakterei láthatóak.

A játékban négyféle lapkát találtok majd: bolygó közepe, bolygó emelkedős része, bolygó lejtős része, szereplő kártya. A 16 forduló során, egy-egy játékos felvesz annyi lapot, ahányan éppen játszódják a játékot, ezeket képpel felfelé fordítva kiteszi az asztalra. Kiválaszt ezek közül egyet, majd egy játékost is, aki a megmaradt lapkák közül felvehet egyet. Az utolsó játékosnak már csak 1 lap marad, azonban a következő kőrben ő választhat elsőnek. A játék végén a bolygó négy sarkában lévő szereplő segítségével összeszámoljátok, hogy kinek hány pontja van, ezeket a pontokat pedig le tudjátok lépni a doboz hátoldalán található pontozótáblán, a korongok segítségével.

A majomkenyérfára vigyáznod kell a bolygón. 1 vagy 2 fa még hasznos pontokat hozhat neked, azonban ha a harmadik is megjelenik, akkor ezeket a lapokat le kell fordítanod, ami azt jelenti, hogy elúsznak a rajtuk található pontok. A vulkán is veszélyes lehet a játék végkimenetelét illetően, ugyanis akinek a legtöbb van a bolygóján a játék végén, az pontlevonásban részesül. Ha egyenlőség alakul ki a legtöbb vulkán tekintetében, akkor minden érintett játékos veszít annyi pontot, ahány vulkán van a bolygóján. A játék akkor ér véget, amikor az összes kártya elfogyott a húzópakliból, és mindenki felépítette a bolygóját. Aki a legjobb bolygót épített fel, és a legtöbb pontot szedte össze, az lesz a játék nyertese. Kis taktikázással, még a lefordított lapokból is lehet pontokat gyűjteni.

A Kis herceg társasjáték kellemes szórakozást nyújt majd minden rajongónak, és feleleveníti a könyv során megismert szereplőket. A csillagász, a lámpagyújtogató vagy éppenséggel a kertész segítségével értékes pontokat lehet gyűjteni a játék során, amely majd hozzásegít titeket a végső győzelemhez.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:A kis herceg
Pontbeli értékelés
Designer
Antoine Bauza
Year published
2013
Number of players
2 - 5
Honors
2013 Golden Geek Best Children's Board Game Nominee, 2013 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2013 Juego del Año Finalist, 2013 Le Lys Grand Public Finalist, 2014 Gioco dell’Anno Nominee, 2014 Gioco dell’Anno Winner, 2014 Hungarian Board Game Award Nominee, 2014 Hungarian Board Game Award Winner, 2015 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee
Category
Novel-based, Territory Building
BGG rank
1028
Link BGG
Complexity
1.59