Abalone Offboard

Abalone Offboard

Abalone Offboard

SKU
3558380012443
104,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Az Abalone Offboard az eredeti játékhoz hasonlóan két játékos erejét méri össze. A tábla az eredeti játékhoz képest apró változásokon ment keresztül. A játékosok itt az ellenfél golyóit ugyanúgy le kell tolják a tábláról, mint a másik játékban, azonban ezek olyan célmezőkre kerülnek, amelyek pontokkal jutalmazzák meg őket. A játékosok 1,2, vagy akár 3 pontot is szerezhetnek egy letolt golyó segítségével.

Már a kezdőfelállás mutatja, hogy ez a játék megváltozott elődjéhez képest, a fekete és fehér golyókat pedig pirosak és sárgák váltották fel. A mozgás folyamán a mozgatható golyók száma nincs korlátozva, ezeknek csak a tábla mérete szabhat korlátokat. Amint egy sorban egy játékos több golyóval rendelkezik mint ellenfele, és ezek kapcsolódnak is egymáshoz, a több golyóval rendelkező játékos eltolhatja ellenfele golyóit.

Amint egy ellenséges golyót sikerült a célterületek valamelyikére eltolni, az adott játékos begyűjtheti az ott található pontokat. A tábla úgy van kialakítva, hogy egy golyó amint elérte a célterületet, két irányba gurulhat el, azonban ez mindég a kisebb pontot jelző felé veszi majd az irányt.

Amikor egy játékos golyóját ellenfele a célmezőre tolt, a játékosnak megadatik az esély, hogy visszategye golyóját a táblára, ezzel azonban az adott körben lejárnak az akciói, és nem léphet a golyóival. A játékos dönthet úgy is, hogy nem váltja ki a golyóját, ebben az esetben az lekerül a tábláról, és többet nem helyezhető játékba.

Az Abalone Offboard játékát általában addig játsszák, amíg valamelyik játékosnak sikerül kigyűjtenie 6 pontot. Változtathattok a győzelmi pontok számán hogyha szeretnétek, azonban figyelembe kell tartanotok azt, hogy a golyók száma miatt van egy felső ponthatár, amelynél többet egy szoros meccs alkalmával nem tudtok már megszerezni.

Az eredeti játékhoz hasonlóan az Offboard változat két játékost állít egymással szemben, és a szerencsefaktorokat félretéve arra ösztönzi őket, hogy csak a sima logikára és stratégiára hagyatkozva megküzdjenek egymással.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Abalone Offboard
Pontbeli értékelés
Designer
Michel Lalet
Year published
2011
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy
BGG rank
6517
Link BGG
Complexity
2.56