Abalone

Abalone

Abalone

SKU
9001890740084
109,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Az Abalone dobozában egy újabb klasszikus játékkal találkozunk. A fekete és fehér golyókat mozgató játékosok erejüket mérik össze, és biztosak lehetnek benne hogy a szerencsének semmi keresnivalója nincs itt.

Egy hatszögű pálya áll az Abalone játékosok rendelkezésére, melyen mindketten 14 golyóval rendelkeznek. A golyókat mozgatni lehet a 6 irány bármelyikébe, és egyszerre akár 1,2, vagy 3 golyót is megjátszhat egy játékos. A játéktér úgy lett kialakítva, hogy minden oldalon egy keskeny sáv határolja, amely azért jött létre, hogy elvezesse a játékosok által kiütött golyókat. Amikor egy játékos sorra kerül, akkor a kiválasztott golyókkal egy helyet léphet a választott irányba. A cél mindvégig az, hogy ellenfelünk golyói közül 6 darabot letoljunk a pályáról.

SUMITO pozíciónak nevezzük azt a helyzetet amikor egy játékos egy sorban több egymáshoz kapcsolódó golyóval rendelkezik mint az ellenfele. Mivel mindenki 1,2, vagy 3 golyót mozgathat, ezért azokban az esetekben alakulhat ki a SUMITO amelyekben az A játékos 2 vagy 3 golyója mellet B játékosnak 1 vagy 2 golyója található. Minden ilyen pozícióban A játékos lépése során B játékos golyóit is mozgathatja, de csak abban az esetben, amelyben a mozgatás irányában üres mező található.

Az Abalone során PAC pozícióról is beszélhetünk, amely akkor alakul ki, amikor mindkét játékos azonos mennyiségű golyóval rendelkezik egy sorban. Ekkor egyikük sem tolhatja el az ellenfél golyóit, azonban ebből a pozícióból úgy léphetnek ki, ha valamelyik golyójukat más irányból éri támadás.

Az Abalone társasjáték azoknak a rajongóknak készült, akik szeretik a klasszikus két személyes játékokat. Ebben a játékban nem kell pontokat gyűjtögetni, lapokat keverni, és dobókockákat használni, itt csakis az a játékos nyerhet, aki ügyesen taktikázva kiüti ellenfele golyóit a tábláról. A nagy bajnokságokban, illetve a versenyeken mindkét fél játékidejét megszabják, ezzel izgalmasabbá és nehezebbé teszik a fordulókat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Abalone
Pontbeli értékelés
Designer
Michel Lalet
Year published
1987
Number of players
2 - 2
Honors
1989 Spiel des Jahres Recommended, 1990 Mensa Select Winner
Category
Abstract Strategy
BGG rank
1584
Link BGG
Complexity
2.19