Alhambra -  A tolvajok órája (3. kiegészítő)

Alhambra - A tolvajok órája (3. kiegészítő)

Alhambra - A tolvajok órája (3. kiegészítő)

SKU
9001890682094
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Ez a kiegészítő négy új modult tartalmaz, amelyek felhasználhatóak az eredeti játékkal, és annak mostanáig megjelent változataival. Az új modulok megkavarják kicsit az Alhambra alapjátékát, és olyan változásokat hoznak, amelyek még érdekesebbé, még szórakoztatóbbá teszik ezt.tarsas_alhambra3_walls.jpg

A tolvaj

12 tolvajkártya kerül be a játékba, amelyek segítségével a játékosok pénzkártyákat lophatnak el. Egy játékos kijátszhat egy, vagy több tolvajkártyát is egyidejűleg, ezzel pedig megszakítja a normális játékmenetet, és a piaclapokhoz kitett pénzkártyák közül ellophatja azt, amelyik azonos a tolvajlappal. Egy tolvaj természetesen csak egy pénzkártyát lophat el, miután ezt megtette ki is kerül ez a lap a játékból.

A váltópénzek

A váltópénz modul segítségével 24 darab érme kerül a játékba. Ezeknek az érméknek az értéke 1, szerepük pedig az, hogy megkönnyítsék a pontos pénzzel való vásárlást. Amikor egy játékos túlfizet egy épületet, akkor a túlfizetett összeg felét kihúzhatja a váltópénzes zsákból. Ezeket az érméket ezután felhasználhatja vásárláskor, így egyszerűbb lesz majd a pontos összeg kifizetése. Hogyha minden érme elfogyott a zsákból, akkor addig nem kap vissza senki váltópénzt, amíg valaki nem fizet be a sajátjával. A játékosok nagy összeg befizetésével azt is elérhetik, hogy több váltópénzt kapjanak, ezzel esetleg felmarkolhatják az ellenfél elől az aprót.

A falak

12 falszakasz és 8 falkártya tarkítja az Alhambrát ezzel a modullal. A játékosoknak esélyük nyílik falszakaszokat építeni, de csakis akkor valósíthatják ezt meg, hogyha birtokukban van a megfelelő falkártya is. A játékos bármelyik, Alhambráját alkotó lapra építhet falat, akár a kezdőlapra is. Ezek a szakaszok pedig ugyan úgy lesznek kezelve mint a ,,rendes'' falak. Az ilyen módon épült falak a játék során már nem változtathatóak meg.

A vándorkereskedők

tarsas_alhambra3_people.jpgLakósok költözhetnek be az Alhambrádba, hogyha ügyesen használod ezt a modult. A kereskedő lapokra minden játékos 3 lakót állít, ezeket használva szerezhet több pontot a játék folyamán. Hogyha egy ugyan olyan színű épület kerül a kereskedőlap helyére, mint amilyen színű található ezen a lapon, akkor az a lakós beköltözhet az épületbe. Értékeléskor annyi pontot kapnak a játékosok, ahány eltérő színű lakósból álló sorozatot tudnak alkotni, ezekhez a sorozatokhoz csak a beköltözött lakósokat használhatják.

Ha már picit beleuntatok az alapjátékba, és szeretnétek új kalandok elé nézni, akkor az Alhambra – A tolvajok órája kiegészítő biztosan segíteni fog nektek megtalálni a kihívásokat amire vágytatok.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Alhambra - A tolvajok órája (3. kiegészítő)
Pontbeli értékelés
Designer
Dirk Henn
Year published
2005
Number of players
2 - 6
Category
Arabian, City Building, Expansion for Base-game
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.31