Alhambra -  A város kapui (2. kiegészítő)

Alhambra - A város kapui (2. kiegészítő)

Alhambra - A város kapui (2. kiegészítő)

SKU
4010350603147
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Az Alhambra 2. kiegészítője 4 új modult tartalmaz, amelyek az alapjátékkal és az első kiegészítővel egyaránt használhatóak.

A város kapui

Ez az új modul lehetőséget biztosít arra, hogy olyan helyekre építsetek épületeket ahova eddig nem volt lehetséges. Az új épületekhez ezúttal is utat kell biztosítani, de a kapukártyák segítségével megvalósul a falakon való átjárás. Egy játékos a lépése során több kapukártyát is felhasználhat. A városkaput, de a két oldalán lévő épületet sem lehet majd a továbbiakban átépíteni.

A táborok

A táborlapokat a többi építési lappal együtt össze kell keverni, ezek ugyanúgy kerülnek játékba mint a többi lap. A táborlapot úgy kell letenni, hogy érintkezzen a bástya városfallal. A gyalogosszabály a táborokra nem vonatkozik. Ezekre a lapokra külön építkezési szabályok vonatkoznak, a legfontosabb talán az, hogy a táborokat a falakon kívülre kell építeni, ezek azonban minden elszámolásnál +1 győzelmi pontot jelentenek minden épületnek, amely egy vonalban van velük.

A karakterek

10 karakterkártya segít majd a játékban benneteket plusz győzelmi pontokat gyűjteni, pénzt szerezni, vagy akár új cselekedetet végrehajtani. A karakterkártyákat a pénzkártyák paklijába kell keverni, majd amikor ezt egy játékos kihúzza, akkor licitálással kell megszerezni. Minden játékos egyszer licitálhat a karakterkártyára, a licitet az a játékos kezdi aki éppen sorra kerülne. Fontos, hogy aki megnyeri a licitet, annak ki kell tudnia fizetni a pontos összeget egy pénznemben. Minden karakter más és más képességgel rendelkezik, ezek részletes leírását megtaláljátok a csomagban.

A gyémántok

A gyémántok új pénznemként szolgálnak a játék során. Ezekre ugyan úgy lehet szert tenni mint bármely más pénzkártyára, és használatuk is megegyezik. Az épületvásárlás is változatlanul történik, azonban a gyémántokat nem lehet kombinálni semmilyen más pénznemmel, és ezeknél nem lehet használni az 1. modulban található váltókártyákat sem. A gyémántok lapjait még azelőtt bele kell keverni a pénzkártyák paklijába mielőtt a játékosok megkapnák a kezdőtőkéjüket.

Az Alhambra – A város kapui kiegészítő újabb kalandokkal vár benneteket, és még érdekesebbé, szórakoztatóbbá teszi ezt a népszerű társasjátékot. A modulok kombinálásával biztosan minden egyes parti egyedi lesz, és nem fogjátok soha megunni az Alhambra építését.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Alhambra - A város kapui (2. kiegészítő)
Pontbeli értékelés
Designer
Dirk Henn
Year published
2004
Number of players
2 - 6
Category
Arabian, City Building, Expansion for Base-game
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.21