Alhambra - A Vezír kiváltsága (1. kiegészítő)

Alhambra - A Vezír kiváltsága (1. kiegészítő)

Alhambra - A Vezír kiváltsága (1. kiegészítő)

SKU
9001890769696
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Az Alhambra első kiegészítőcsomagja 4 modullal várja a rajongókat. Ezek a modulok nem képeznek külön játékot, csak az alapjátékkal játszhatóak.

A vezír jóindulata

A játék elején minden játékos kap egy vezírkövet. Ezt a játék során aktiválhatja, majd segítségével akkor is vásárolhat épületet, amikor nem rajta van a sor. A vezírkő a játékosok előtt arccal lefele van, azonban aktiválhatják ezt ugyanis a 3 cselekvés most már 4-re egészül ki. Ha aktiválva van a vezír, és épületet szeretnénk vásárolni, akkor megtehetjük ezt bármelyik társunk köre után. Miután megejtettük a vásárlást (itt csak pontos pénzzel fizethetünk az épületért), vezírünket arccal lefele kell fordítanunk, ezt majd a későbbiekben újból aktiválhatjuk.

Az építészkunyhók

Ez az új modul során új építési lapok kerülnek a játékba. Az építészkunyhók akár három épületnek is számíthatnak, hogyha sikerül helyesen használni őket. 24 építési lap kerül majd játékba, azonban egy játékos maximum hármat használhat fel belőlük. Az Alhambra építésére vonatkozó szabályok a kunyhókra is érvényesek, azonban ezek nem kerülnek pénzbe.

A váltókártyák

Váltókártyákkal gazdagodik a játék, amelyek segítenek abban, hogy egy épületet akár 2 pénzem kombinálásával is ki lehet fizetni. Sajnos csak 6 ilyen kártya van, és használat után a kártyát el kell dobni, de ha ügyesen játsszátok ki ezeket, akkor előnyötökre válhat.

A bónuszkártyák

A bónuszkártyák +1 épületnek számítanak majd a végső értékelésnél. Ezeket a kártyákat azonban csak akkor lehet kijátszani, hogyha a nekik megfelelő épület már megépült az Alhambra területén. Ha a játékos eltávolítja ez épületet amelyhez a bónuszkártya tartozik, akkor vissza kell vennie ezt a lapot a kezébe. Ennek a modulnak a segítségével bármikor előnyre tehet szert egy játékos, meglepheti vele társait.

Alhambra – A Vezír kiváltsága az eredeti játék kiegészítője amelynek segítségével kisebb változtatásokat vihettek a játékba, és ennek segítségével érdekesebbé tehetitek a társasjátékos összejöveteleket. Mivel 4 különböző modult tartalmaz, elég sokáig biztosít majd kihívásokat számotokra.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Alhambra - A Vezír kiváltsága (1. kiegészítő)
Pontbeli értékelés
Designer
Dirk Henn
Year published
2004
Number of players
2 - 6
Category
City Building, Expansion for Base-game
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.18