Alhambra kártyajáték

Alhambra kártyajáték

Alhambra kártyajáték

SKU
9001890682193
62,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Spanyolország déli részén jellegzetes az Alhambra mint épületforma. Ezt a mór eredetű építményt erődnek, de palotának is használták. A játék során saját Alhambrátokat kell megépítenetek, de ezúttal a kártyalapok szolgálnak majd segítségül.
Aki már játszotta az eredeti játékot, annak könnyebb dolga lesz, mert itt is épületlapokat kell gyűjteni, és az a játékos kapja a legtöbb pontot, akinek típusonként a legtöbb ilyen lapja van. A lapokért fizetni kell, és fontos az, hogy pontos pénzzel fizessetek, ugyanis ha túlfizetés történik, akkor véget ér a körötök, és visszajárót sem kaptok. Az Alhambra folyamán az építkezések háromszor kerülnek értékelésre, legvégül az a játékos nyer, akinek a legtöbb pontot sikerült összegyűjtenie.

Egy kör folyamán két akció közül választhattok: vagy pénzlapot vesztek fel, vagy épületlapot vásároltok. Minden játékosnak a kezdőtőkéje egy 20 körüli érték lesz, mert addig húz a pénzkártyákból, amíg eléri, vagy meghaladja ezt. A pénzzel okosan kell bánni, mert különböző nemek vannak jelen, amelyekből majd pontos összegeket kell fizetni, hogyha azt szeretnétek, hogy a megfelelő épületlapok a tulajdonotokba kerüljenek. A pénzkártyák közé be kell keverni két értékelőkártyát is, ez fordulatos köröket hoz majd a játék során, mivel soha nem lehet tudni, mikor is húzza fel valaki ezt a lapot, és akkor értékelés következik, ami fontos pontokat jelent. A két akció közül a soron lévő játékosnak végre kell hajtania egyet. Hogyha a játékos a vásárlást választja, és pontos pénzzel tud fizetni egy épületlapért, akkor folytathatja a körét. Egy fordulón belül, egy játékosnak 5 lépésre van lehetősége, ezt akkor érheti el, hogyha például négyszer sikeresen, pontos összeggel fizet, és ötödik alkalommal pénzt vesz fel. A megvásárolt épületlapokat maga elé teszi mindenki, így ezek a kártyák mindenki által láthatóak lesznek a játék során.

Az Alhambra kártyajátéknak akkor van vége, amikor az asztalon lévő épületkártyákat a játékosok már nem tudják kiegészíteni négy darabra. Ekkor az asztalon található lapok még licitre kerülnek, ezután pedig kezdetét veszi a végső elszámolás. A játék ideje alatt használjatok papírt és ceruzát a pontok rögzítésére. A részletes szabálykönyvet megtaláljátok a csomagolásban, itt bővebb információkat olvashattok a kétszemélyes játékról is.

Aki már játszotta az Alhambrát, vagy megrögzött rajongója a kártyajátékoknak, az nem fog csalódni a sorozat ezen darabjában. Nem igényel nagy stratégiai tervezést, és nem is bonyolítja játéktábla, vagy nehéz szabályzat az Alhambrát, így az egész család, és a baráti társaság is örömét leli majd benne.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Alhambra kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Dirk Henn
Year published
1992
Number of players
3 - 6
Honors
1998 Fairplay À la carte Winner
Category
Arabian, Card Game, City Building, Economic, Humor, Medieval
BGG rank
3081
Link BGG
Complexity
1.72