Amerigo

Amerigo

Amerigo

SKU
4010350611418
199,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

A játék Amerigo Vespucci nevéről kapta címét, a játékosok a híres felfedezőhöz hasonlóan felfedezőutakat fognak indítani Dél-Amerika titokzatos világába, hogy településeket létesítsenek és biztosítsák az útvonalakat a kereskedésre.

Az akcióválasztás az Amerigoban nagyon egyedien van kivitelezve, amelyet egy kockatorony vezérel. A játék kezdetén ez a torony különböző akciókockákkal van feltöltve, amelyből 7 különböző található a játékban. Minden szín különböző akciókat jelképez. A játék során a felfedezők további akciókockákat dobnak a toronyba, amelyek vagy fennakadnak vagy újabb kockákat lőknek ki a torony alján, amilyen színű kockák végül kiesnek a torony alján, olyan akciókat használhat fel a játékos. Bár a torony miatt úgy tűnhet, hogy a játék a szerencsén alapul, de ez egyáltalán nincs így. A játékosok gondos előretervezéssel és jó helyzetkihasználással szinte teljesen kizárhatják a torony titokzatosságát. Az Amerigoban attól lesz egy játékos jó felfedező, hogy a lehető legjobban kitudja használni a számára adódó helyzeteket. Egy korabeli felfedezőút során is rengeteg volt a változó tényező, amelyekre készülnie kellett a hajósoknak.

A játéktábla 9 elemből tevődik össze, minden játék során teljesen eltérően, így a szigetvilág folytonosan változó kihívások elé állítja a játékosokat. A felfedezők az ismeretlen helyek között hajózva településeket formálhatnak és kereskedhetnek, persze a védelemre is hangsúlyt kell fektetni és ágyukkal kell felszerelni a hajókat, mert az út során a kalózok jelenléte sem elhanyagolható.    

2014 - A Spiel des Jahres összetett játékokkal foglalkozó bizottságának "Ajánlott" címkéje

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Amerigo
Pontbeli értékelés
Designer
Stefan Feld
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Meeples' Choice Nominee, 2014 Kennerspiel des Jahres Recommended
Category
Nautical, Renaissance
BGG rank
321
Link BGG
Complexity
3.01