Anti Monopoly

Anti Monopoly

Anti Monopoly

SKU
9001890763892
102,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Az Anti-Monopoly, az eredeti Monopoly átdolgozott változata. 1904-ben Elizabeth Magie kidolgozta a Monopolyt, melyben azt próbálta ábrázolni, hogy a monopolhelyzetbe lévő vállalatok, hogyan használják ki ezt a szituációt, és hogyan szereznek óriási pénzeket a különböző díjak beszedéséből. A játékot jó ideig saját, házi készítésű játéktáblán játszották az emberek, majd a teljes játékot továbbfejlesztették. A játék azért érdekes, és azért élvez ekkora népszerűséget, mert minden játékos (úgy a monopóliumok mint a kisvállalkozók) egyenlő esélyekkel indul. Ez a való világban nem lehetséges, mivel a monopóliumok megnehezítik a kisvállalkozók életét, sokszor esélyt sem adva ezeknek a túlélésre. Az Anti-Monopolyt az a játékos nyeri meg akinek sikerül minden másik játékost csődbe vinni. A cél tehát minél több ingatlan, gyár, utca, stb., megvásárlása. Azok a játékosok akik egy megvásárolt mezőre lépnek, díjat kell fizessenek, amit a tulajdonos határoz meg. Díj szedésére mindenkinek lehetősége van, azonban a monopol helyzetbe levő játékosok dupla díjat is meghatározhatnak. Az Anti-Monpolz során olyan érdekes szituációkba kerülhetünk, ahol árharc, városnéző túra, vagy éppen jövedelemadó nehezíti a dolgunkat.

Ezt a társasjátékot az egyenlőség szellemében találták ki. A kezdőtőke minden játékos számára egyforma, azonban a cél ebből a legtöbbet kihozni. A játékosok minden egyes alkalommal két táborra fognak szakadni. Lesznek akik folyamatosan arra törekednek, hogy monopolhelyzetet alakítsanak ki, és ők uralják a piacot. A második tábor tagjainak a szeme előtt mindég is az fog lebegni, hogy meg kell akadályozni a monopóliumok kialakulását.

Aki szereti a Monopolyt, annak a játék új változata sem fog csalódást okozni. Néhány apró szabályváltozás történt ugyan, de ez nem fogja megváltoztatni a jól megszokott játékmenetet.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Anti Monopoly
Pontbeli értékelés
Designer
Ralph Anspach
Year published
1973
Number of players
2 - 6
Category
Economic
BGG rank
18726
Link BGG
Complexity
1.59