Aqua Romana

Aqua Romana

Aqua Romana

SKU
9001890763199
79,20 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Római birodalom fejlődésének egyik fontos része a vízellátás. Az Aqua Romana társasjáték során lélegzetelállító épületeket, és hosszú vízvezetékeket kell építs, amelyek átszelnek akár hegyeket is, hogy a vízlelőhelyektől egészen a városig juttassák a vizet. A te dolgod, hogy felvedd a versenyt társaiddal, és a lehető leghosszabb vezetéket építsd ki, csakis így nyerheted el az emberek elismerését.

A víz hiánya kétségbeesést okoz az ókori Róma városának, és minden mester a segédeivel azon munkálkodik, hogy mihamarabb működőképesek legyenek a vezetékek. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a nyersanyagok nem mindég ugyan olyan mértékben állnak rendelkezésedre, és a vezetékeket jelképező kártyák is változatosak. Négy különböző típusú kártya közül választhatsz minden lépéskor: kanyar, egyenes, híd, dupla kanyar. Minden új lap beépítését, csak a megfelelő mester segítségével végezheted el, ugyanis csak ő határozhatja meg, hogy milyen formájú lap építhető be az adott helyre.

Minden körben a soron következő játékos választhat, hogy bővíti a vízvezetéket, lezárja a vízvezetéket, vagy értékeli a már lezárt vezetéket. Fontos megjegyezni, hogy csak akkor beszélünk vízvezetékről a játék során, hogyha ez rá van kötve egy víztározóra. Minden megépített vezeték, amely nem érintkezik tározóval, nem számít egy vízvezeték részének.

A vízvezetékeket bővíteni, csak akkor lehet, hogyha kiválasztod az egyik munkásodat, és ennek a munkásnak a látóvonalában egy építőmester áll. Néha az is megtörténhet, hogy egy munkásnak (mivel úgy függőlegesen mint vízszintesen állhat mester egy munkás látóvonalában) négy építőmester közül kell választania. A megfelelő vízvezetéklap elhelyezése úgy történhet, hogy ez vagy folytat egy már meglévő vezetéket, vagy lezár egyet. Az új lap nem köthet össze két vezetéket, azaz egy vezeték nem kapcsolódhat két víztározóhoz.

Amikor egy vízvezetéket lezártok, akkor annak minden egyes lapja egy pontot fog jelenti majd, hogyha ez áthalad egy mezőn kétszer is, akkor 2 pont üti a markotokat. Azt a munkást akinek lezárták a vezetékét, a pontjai alapján a megfelelő dobogóra kell állítanod, minden pontja törlődni fog, és csak a dobogó pozíciója fog számítani ezután. Az Aqua Romana végén annyi pontot kap majd a játékos, ahányas dobogón áll a munkása. A legjobban helyezett munkás +4 pontot hoz majd a konyhára, a második legjobb +3 pontot, a harmadik pedig +2 pontot. Akinek a legtöbb pontja van, az nyeri meg a játékot, és ő lesz a Római birodalom legjobb vízvezetékmestere.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Aqua Romana
Pontbeli értékelés
Designer
Martin Schlegel
Year published
2005
Number of players
2 - 4
Honors
2006 Årets Spill Best Family Game Nominee, 2006 Spiel des Jahres Nominee
Category
Abstract Strategy, Ancient
BGG rank
2682
Link BGG
Complexity
2.17