Aquaretto

Aquaretto

Aquaretto

SKU
4011898030815
120,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Az Aquaretto társasjáték során minden játékosnak lehetősége nyílik egy vízi állatkertet építeni, és üzemeltetni. A cél minél több látogatót becsalogatni a parkba, és természetesen minél több pontot szerezni a látogatók által. A park sikeres működése során lehetőségeket kap a játékos a bővítésre is. Minél nagyobb és szebb egy park, annál többen látogatják majd. A látogatók olyan érdekes és egzotikus állatokat nézhetnek meg mint például a delfin, gyilkos bálna vagy az oroszlánfóka. Egy szülőpár akár kicsinyekkel is gazdagíthatja a parkot, illetve növelheti a nézők számát.

A játék során az egyes fordulókban a játékosok választhatnak, hogy lapot raknak fel egy teherautóra, elvisznek egy teherautót, vagy végrehajtanak egy pénzes akciót. Valamelyik kupac tetejéről húzva egy lapot, a játékosok elhelyezhetik ezt egy olyan teherautóba, amelybe még van hely. Minden teherautón három hely van, ha ezek beteltek, akkor már nem lehet az autóra lapot rakni. A teherautókat el lehet venni az asztal közepéről, így a benne lévő állatok a játékos parkjába kerülnek. Csak azokat a kamionokat lehet elvinni, amelyek legalább egy állatot tartalmaznak. Az autókon lévő állatok sorsát majd a játékos döntheti el (behelyezi egy medencébe, vagy esetleg gyűjtőmedencébe kerülnek). A játékosok a játék során pénzes akciókat is végrehajthatnak a megfelelő összeg kifizetése után. Ezek vonatkozhatnak a lapok mozgatására, vagy akár a medencék bővítésére is. A játék végén a gyűjtőmedencébe került állatok mínusz pontokat is jelenthetnek a játékosoknak, ezért kell figyelni, hogy melyik állatot hova helyezzük el.

Az Aquaretto egy igazán izgalmas, taktikai, stratégiai játék, melyben nem csak az állatok gondozására kell figyelnünk. Egy teljes park fenntartása és menedzselése nem könnyű feladat, de ha sikerül kielégíteni a látogatók igényeit akkor miénk lehet a győzelmet biztosító pont.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Aquaretto
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Schacht
Year published
2008
Number of players
2 - 5
Honors
2008 Golden Geek Best Children's Board Game Nominee, 2008 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2008 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Nominee, 2008 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Winner, 2009 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Children's Board Game Nominee, 2010 Hungarian Board Game Award Nominee
Category
Animals
BGG rank
1103
Link BGG
Complexity
2.12