Át a sivatagon

Át a sivatagon

Át a sivatagon

SKU
9781589942141
109,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A sivatagok nagyon kegyetlenül bánnak az utazókkal, azonban ennek ellenére 5 beduin törzs le szeretne telepedni, egy kietlen sivatag területén. Céljuk vízforrásokat keresni, karavánokat kialakítani, valamint oázisokat felkutatni és összekötni egymással. Minden egyes cselekedetük fontos pontokat jelentenek, amelyek segítségével akár meg is nyerhetik az Át a sivatagon társasjátékot.

A játékosok szétosztják egymás között a figurákat úgy, hogy mindenki kapjon 6 lovast, amelyek azonos színűek, 5 különböző színű tevét, valamint egy szürke tevét is. Minden alkalommal a legfiatalabb játékos kezdi majd a játékot, és első lépésként felülteti lovasait a tevékre. Az 5 színes teve fogja majd a karavánvezetőket képezni, a szürke teve gazdája pedig a játékos színét határozza meg.

A figurák szétosztását követően mindenki fel kell helyezze a karavánvezetőit a táblára. Ezeket nem lehet olyan mezőre helyezni, amely oázist vagy vízforrást jelöl, vagy olyanra amely szomszédos egy oázissal vagy más karavánvezetővel. Az első körben arra is kell figyelni, hogy olyan színű lovas sem kerülhet a táblára, amelyet már egy játékostárs lehelyezett. Ezt követően a játékosok tevéket kell elhelyezzenek a táblán a játék folyamán, amelyek különböző színűek, azonban csak az ők segítségükkel lehet kialakítani olyan láncokat, amelyek pontokhoz vezetik a játékost. A lezárt területek, vagy olyan láncok amelyek elérték az azonos színű karavánvezetőt, esetleg érintenek oázist vagy vízforrást, pontokká alakulnak majd át a játék végén. A legtöbb pontot szerző játékos természetesen megnyeri az Át a sivatagon-t, és ő lesz a legjobb karavánvezető. A soron következő játékos maximum 2 tevét vehet magához köre folyamán, és ezeket felhelyezheti a táblára. A tevék lehetnek különböző színűek is, de csak saját láncát folytathatja a játékos, vagy lerakhat egy tevét egy más színű teve mellé, bárki is irányítja azt. Abban az esetben hogyha saját láncát szeretné tovább építeni a játékos, csak azonos színű teve mellé helyezhet le újabbat, és figyelnie kell társai láncára is.

Amint egy adott színből felkerül az utolsó teve is a játéktáblára, az Át a sivatagon véget ér, ezután pedig kezdetét veszi a pontok összeszámolása. A legtöbb pontot összegyűjtő játékost a sivatag királyának kiáltják ki, és ő nyeri meg a játékot is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Át a sivatagon
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
1998
Number of players
2 - 5
Honors
1998 Meeples' Choice Award, 1998 Spiel des Jahres Recommended, 2006 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2007 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee
Category
Abstract Strategy, Animals, Arabian
BGG rank
476
Link BGG
Complexity
2.21