Augustus

Augustus

Augustus

SKU
7612577103003
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

augustus_5.jpgIdőszámításunk előtt 44-ben Caesart meggyilkolták, ekkor pedig fogadott fia, Caius Octavius úgy döntött, hogy visszatér Rómába. Az uralmat szerette volna megszerezni, és ez sikerült is neki mivel i. e. 27-ben megkapta az Augustus címet. Ő lett a Római birodalom első császára, aki provinciákra osztotta fel az óriási birodalmat.

Az Augustus társasjáték során legátusi szerepbe bújtok, és minden tudásotokat arra összpontosítjátok, hogy a lehető legmagasabb funkcióba kerüljetek. A provinciákat felügyelitek és véditek, elnyeritek a szenátorok támogatását és természetesen vagyonotokat gyarapítjátok. Ha minden kritériumnak megfeleltek, akkor akár a consuli cím megszerzése sem lehetetlen, és ekkor már szinte ti uralkodtok a római birodalom felett.

A játékban 7 légiót fogtok irányítani, és célotok az, hogy 7 célkártyát gyűjtsetek össze a lehető leghamarabb. Mielőtt elkezdenétek a játékot, ki kell neveznetek egy kikiáltót, aki minden egyes fordulóban húz egy mozgósító korongot, kimondja hogy milyen kártyát húzott, majd az asztalra helyezi azt. Minden mozgósító korong egy bizonyos légióra vonatkozik, a jokerrel egy tetszőleges kategóriát tudtok majd mozgósítani. A fordulók során az a célotok, hogy minél több pontot szerezzetek minél gyorsabban, ugyanis a játéknak vége lesz amint valakinek sikerül megszerezni a hetedik célkártyát.augustus_3.jpg
A fordulók során a céljaitokat teljesítve kiáltsatok fel: Ave Caesar! Ha többen is teljesítenek egy időben egy célt, akkor a kártyák sorszáma lesz a döntő. Amint megvan a hetedik célkártya is egy játékosnak, a pontok összeszámolásra kerülnek, és akinek a legtöbb pontja van, az győz és az kapja meg a consuli címet. Minden egyes korong kihúzása után csak egyetlen légiót lehet mozgatni, azonban használhatjátok azokat a légiókat is, amelyek már célkártyán állnak. Joker esetén minden játékos választ magának egy tetszőleges szimbólumot, és ezt fogja használni majd a légiói mozgatására.

A teljesített célok jutalmaként aranyat és búzát kaphattok, amelyek a játék végén értékes pontokat jelentenek számotokra. A végső elszámolásban a teljesített célkártyák pontjai is bekerülnek, valamint a célkártyák által biztosított extra pontok is. Ezeket összeszámolva kerül ki az a játékos, aki az Augustus során betöltheti a consuli pozíciót. Jó játékot kívánunk! 

2013 - "Az legjobb kártyajáték" díj nyertese 2013 - "Az év játéka" Spiel des Jahres jelölt 2013 - "Az legjobb családi játék" jelölt
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Augustus
Pontbeli értékelés
Designer
Paolo Mori
Year published
2013
Number of players
2 - 6
Honors
2013 Fairplay À la carte Winner, 2013 Gioco dell’Anno Nominee, 2013 Gioco dell’Anno Winner, 2013 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2013 Le Lys Grand Public Finalist, 2013 Meeples' Choice Nominee, 2013 Spiel der Spiele Hit für Familien Recommended, 2013 Spiel des Jahres Nominee, 2013 Tric Trac Finalist, 2014 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2014 Guldbrikken Best Family Game Nominee, 2014 Juego del Año Finalist, 2015 Vuoden Peli Strategy Game of the Year Nominee
Category
Ancient, Card Game
BGG rank
920
Link BGG
Complexity
1.63