Babszüret (Bohnanza)

Babszüret (Bohnanza)

Babszüret (Bohnanza)

SKU
9001890742194
31,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Egyszerű farmer szerepét játszod el a Bohnanza kártyajátékban. Babültetvényeidet kell gondoznod, majd a betakarítás után igyekezned kell a lehető leggyorsabban eladni azt, a legjobb áron. Gyakran azonban túl korán és meglehetősen olcsón kell eladd a termékedet, máskor pedig a nagy mennyiségű termés sem fog segíteni abban, hogy vagyonod gyarapodjon.

A Bohnanza nyolc babtípust tartalmaz, mindenik babtípus különböző gyakoriságú, aminek fontos szerepe van az értékesítésben. A kártyákon található számok jelzik, hogy egy bizonyos típusból hányat kell eladni ahhoz, hogy egy, kettő, három, illetve négy tallér üsse majd a markodat.

A játék elején mindenki két babföldet jelképező kártyát kap, ezeken kell majd termeszteni, gondozni, majd betakarítani a babot, azonban egy földterületen csak egy fajta babot lehet nevelni. Hogyha egy játékos kap egy kártyát, akkor azt el kell helyezze valamelyik földjén. Ha minden területen ahol babot termeszt különböző fajták nevelkednek, akkor helyet kell csinálni az új fajta babnak, ezt úgy teheti meg a játékos, hogy betakarítja a babokat a földjéről, és értékesíti azokat. A földeken található babmennyiség bármekkora lehet, azonban egy darab babot csak akkor takaríthat be egy játékos, hogyha mindenik földjén csak egy található. A játékos nem kap aranyat a termésért, hogyha kevesebb mennyiséget takarított be, mint amennyiért minimálisan 1 tallér járna.

A gazdálkodás és kereskedés mellet fontos, hogy a kézben tartott lapok sorrendjén nem változtathatsz, ez az első játékok folyamán igen nehéznek fog bizonyulni. A betakarított babok hátulja egyben az értük járó pénzösszeget is tartalmazza, így elég könnyen össze lehet számolni a játék végén az aranytallérokat.

A Bohnanza kártyajátékot 3-7 játékos játszhatja. A szabályok igen egyszerűek, és nagyon hamar megtanulhatóak, így nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is kellemes időtöltést jelenthet. Ha a Babszüret során sikerült a legjobban gazdálkodnod, és ügyesen is kereskedtél a terméssel, akkor neked üti a legtöbb pénz a markodat, és te nyered meg, ezt a cserélgetős, alkudozós játékot!

1997 - Az év kártyajátéka - díj nyertese

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Babszüret (Bohnanza)
Pontbeli értékelés
Designer
Uwe Rosenberg
Year published
1997
Number of players
2 - 7
Honors
1997 Fairplay À la carte Winner, 1997 Meeples' Choice Award, 1997 Spiel des Jahres Recommended, 2003 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2005 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee, 2007 Juego del Año Finalist
Category
Card Game, Farming, Negotiation
BGG rank
428
Link BGG
Complexity
1.67