Bang! A kockajáték

Bang! A kockajáték

Bang! A kockajáték

SKU
8032611691058
75,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
3-8
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Az eredeti Bang! társasjáték az elsők között volt, amely szakított a hagyományos Monopoly stílussal, és egy újfajta játékmenetet biztosított. A kiegészítők segítségével a Bang! egy igazán szórakoztató és nagyon népszerű játékká vált, azonban a játékmenetek kezdtek már picit hosszúak lenni, a szabályok meg egyre csak bonyolódtak.

A Bang! kockajáték egy felfrissített Bang! játék amely során az események nagyon gyorsan fognak peregni. A játékban ugyancsak a sheriff lesz a főszereplő, az ő karakterkártyáját éppen ezért már az első körben fel kell fedni. Neki nem szabad meghalni a játék során, mert ez az esemény a banditák győzelmét jelenti majd. A renegátok szerepe most is az lesz, hogy előbb a banditákat, majd ezután a sheriffet is megöljék, csakis így győzhetnek. A sheriff segítői, azaz a jófiúk meg kell találják és ki kell végezzék a renegátokat és a banditákat is ha meg szeretnék nyerni a Bang! kockajátékát.

A sheriff karakterét tehát már az első körben fel kell fedni, a többi játékos identitása rejtve marad. Minden játékos egy szerepkártyát is kap, amelyek híres banditák neveit tartalmazzák. Az eredeti játékhoz képest picit változtak azonban ezeknek a szerepkártyáknak a tulajdonságai.

A játék menetét 5 kocka fogja meghatározni, ezekkel kell majd gurítani. A szimbólumok közül talán a dinamit a legrosszabb, amelyet nem lehet újragurítani, de 3 dinamit kidobásakor a játékos mellett robbanás történik, ez pedig megsebesíti a karakterét. A dinamit újradobása alól vannak bizonyos karakterek, amelyek fel vannak mentve. Ezeket a tulajdonságokat és szabályokat mindenki majd megtalálja a szerepkártyáján.

A dobókockákon található nyíl szimbólum mindég azt jelenti, hogy a játékosnak a közös pakliból el kell vennie egy nyilat. Nincs sok nyíl a dobozban, ezért amint ezek elfogynak az asztalról, mindenki visszateszi saját mennyiségét, azonban az ennek megfelelő sebző pontokat is magához veszi.

A többi szimbólum általában segítséget nyújt a játékosoknak, gyógyulási pontokat szerezhetnek velük, na meg természetesen lövési lehetőségeket, amelyeket felhasználva megszabadulhatnak ellenfeleiktől.

A Bang! kockajáték egy igazán gyors társasjáték. A dobozon feltüntetett 15 perces játékidő nagyon is valós, tehát nem egy késő éjszakába nyúló partira kell számítani a játszása során. Az eredeti Bang! rajongói biztosan örömüket lelik ebben a játékban, de azok a játékosok is akik nem ismerték, vagy nem játszották az alapjátékot, egy kellemes szórakozásban részesülnek majd.

 

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Bang! A kockajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Palm
Year published
2013
Number of players
3 - 8
Honors
2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
Category
American West, Bluffing, Deduction, Dice, Fighting, Party Game
BGG rank
545
Link BGG
Complexity
1.28