Batavia társasjáték

Batavia társasjáték

Batavia társasjáték

SKU
5998015514962
125,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Távol-Kelet mindég is vonzotta a felfedezőket és a kereskedőket. Körülbelül 400 évvel ezelőtt, az igazán nagy kereskedők társultak, és társaságokat alapítottak, hogy erőiket és pénzüket egybevonva nagy hajóflottákat indíthassanak a Távol-Kelet felé. Az itt található fűszerek, gyümölcsök, zöldségek és más terméket hatalmas nyereségeket jelentettek az európai kereskedőknek. A bors, vagy a szerecsendió a saját súlyának megfelelő aranymennyiséget is jelenthette, mivel Európa piacain nem igazán lehetett megtalálni ezeket a termékeket.

A Batavia során egy kereskedő szerepébe bújsz, és azon szorgoskodsz, hogy minél nagyobb készletet halmozz fel különböző árucikkekből a ráktáródban. A játék elején licitálni kell a hajójegyekre, amelyek csomagokban jönnek. Ezekre a jegyekre váltóval lehet licitálni, és minden váltólap értéke 1.

A játékosok több akció közül válogathatnak egy kör folyamán. A hajókártyák húzása annyiból áll, hogy a soron következő játékos húz 2 lapot a pakliból. A hajókártyákat ki is kell majd játszani, így tudjuk a kereskedőt jelképező figurát mozgatni, és így tudjuk eljuttatni az 5 Kelet-Indiai Társaság kereskedelmi ügynökségéhez. Minél több hajókártyát játssz ki egy játékos, annál nagyobb az esélye a kalóztámadásoknak.
A különböző árucikkek beszerzése aranytallért jelent, ezek az aranytallérok a játék végén összeszámolódnak, és aki a legtöbb pénzzel rendelkezik, az nyeri meg a játékot. Mivel a Batavia során elég sok lehetőség adódik arra, hogy aranyhoz jussunk, ezért megtörténhet, hogy végül több nyertes is lesz a játékban.

A Batavia egy kiváló stratégiai társasjáték, melyben a bizonyos árucikkek gyűjtése pont annyira fontos mint a lapok kijátszása és a megfelelő útvonal megtervezése. Kellemes kikapcsolódást nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Batavia társasjáték
Pontbeli értékelés
Designer
Dan Glimne
Year published
2008
Number of players
3 - 5
Category
Economic, Nautical, Renaissance
BGG rank
2939
Link BGG
Complexity
2.41