Battleship (Torpedó) kártyajáték

Battleship (Torpedó) kártyajáték

Battleship (Torpedó) kártyajáték

SKU
5010994632137
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Készen állsz a harcra? Nincs vesztegetni való időd, az ellenség közeledik, neked pedig pontos parancsaid vannak! Ki kell vezényelned a hajóflottát, meg kell keresned az ellenséget és végezned kell velük, mielőtt még valami nagyobb károkat okozhatnak neked és a haditengerészetnek.

A Battleship kártyajáték során fontos az, hogy jól gazdálkodj a lapjaiddal. 12 koordináta és 26 megsemmisítő lapot fogsz kapni, ezekkel kell harcba indulnod. A 12 koordináta kártyát meg kell keverned, majd magad elé kell helyezned az asztalra. A 3 sorból és 4 oszlopból álló csoportban 5 kártya hajót tartalmaz, ezt kell majd az ellenfelednek megtalálnia és elsüllyesztenie. Az öt hajód mindenike rendelkezik egy speciális funkcióval is, ezt jó lesz ha észbe tartod, mivel a körök folyamán igazi előnyt tudsz magadnak kovácsolni, hogyha szemfülesen használod ki ezeket a segítségeket. Például a tengeralattjáró olyan speciális funkcióval rendelkezik, amely megvédi őt a piros lövedékektől, ezért ellenfelednek muszáj a fehéreket használnia, hogyha el szeretné süllyeszteni.

A 26 megsemmisítő kártyádat össze kell keverned, majd az ezekből alkotott pakliból fel kell venned 5 darabot. Ezek lesznek az aktív lapjaid, amelyekkel a körök folyamán játszani fogsz. Kijátszhatsz egy hatalomkártyát, vagy akár egy lövedékkártyát is amikor rád kerül a sor, majd a pakliból kiegészíted a kezedben lévő kártyákat. Általában a fehér lövedékkártyákat arra fogod használni, hogy felfedd ellenséged hajóit, a pirosakat pedig arra, hogy lövéseket mérj a felfedett hajóra. Minden hajó rendelkezik egy lövedékszámmal, ami megmutatja, hogy hányszor kell eltaláld ahhoz, hogy elsüllyedjen. A fehér lapoddal rá kell mutatnod ellenfeled valamelyik lapjára, amelyet neki kötelessége megfordítani. Ha sikerült hajót találnod, akkor már el is kezdheted a támadást, ha viszont nem sikerült hajót felfednek, akkor a köröd véget ért.

A Battleship kártyajáték szabályai elég egyszerűek. Egymás hajóit kell elsüllyesztenetek a kártyáitok segítségével, figyelve arra, hogy melyik hajó milyen speciális funkcióval rendelkezik, valamint arra is, hogy ellenfeletek milyen védekezést választ. A pajzs lapok például megállíthatnak egy támadást és késleltethetik azt egészen addig, amíg az ellenfél tönkre nem tette őket.

Amint egy játékosnak elsüllyedt az összes hajója, elvesztve így az egész flottáját, elvesztette a Battleship játékát is. A kezdő játékosoknak azt ajánljuk, hogy kezdjék úgy játszani a Battleship kártyajátékát, hogy nem veszik figyelembe a hajók speciális funkcióját, valamint a hatalomkártyákat sem.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Battleship (Torpedó) kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Dustin DePenning
Year published
2011
Number of players
2 - 2
Category
Card Game, Children's Game
BGG rank
11029
Link BGG
Complexity
1.14