Bendomino

Bendomino

Bendomino

SKU
3770000904130
67,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

A Bendomino egy dominójáték, amely tartogat némi érdekességet számotokra. A dobozban található kövek nem a megszokott téglalap alakot kapták, hanem ívelt formával rendelkeznek. Ez a forma picit megváltoztatja a játék menetet.

A Bendomino játékát az a játékos kezdi, akinek a legtöbb pont található egy darab kövén. A soron következő játékosnak le kell helyeznie egy újabb követ úgy, hogy valamelyik irányban illeszkedjen a lent lévőhöz. A pontok számának és színének találnia kell lerakáskor, azonban az ívelt forma miatt arra is figyelni kell, hogy egy-egy vég ne legyen zsákutca. Olyan esetekben amelyekben a következő lerakott kő nem illeszkedik az előtte állóhoz, tehát az új kő megbontja a már letett kövekből alkotott formát, zsákutcáról beszélünk.

A Bendominot játékát addig kell játszani, amíg egy játékos megszabadult az összes kövétől, vagy amíg senki nem tud újabb követ lehelyezni az asztalra. Az a játékos aki megszabadult dominóitól, megnyerte a játékot, azonban ezzel pontokat is szerzett. Pontjai összegét mindég azok a pontok fogják alkotni, amelyek ellenfelei fel nem használt kövein láthatóak. Abban az esetben amelyben senkinek nem fogytak el a dominói, azonban lehelyezni sem tud senki egy követ az asztalra, az a játékos nyer, amelynek a dominóin található pontok összege a legkisebb.

A játék során meg van határozva egy pontszám, amelyet elérve meg lehet nyerni a Bendominot, azonban ezt a pontértéket közös megegyezés alapján a játék elején megváltoztathatjátok.

Az ívelt formáinak köszönhetően a Bendomino egy igazán érdekes játék, amely a hagyományos dominót picit tovább fejlesztve, több lehetőséggel szolgál számotokra. Minden olyan esetben amelyben dupla pontú dominóval rendelkeztek, lehetőségetek van bezárni egy utat, amely megnehezíti ellenfeleitek életét. A minőségi anyagból készült kövek sok ideig szolgálják majd tulajdonosaikat, valamint minden család társasjáték gyűjteményének elengedhetetlen tagjává válnak.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Bendomino
Pontbeli értékelés
Designer
Thierry Denoual
Year published
2007
Number of players
2 - 4
Category
Abstract Strategy
BGG rank
16024
Link BGG
Complexity
1.76