Beowulf

Beowulf

Beowulf

SKU
9781589943834
123,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Heorot kastélyában nincs egy nyugodt éjszaka sem. Grendel, a szörny, minden éjjel megtámadja a kastélyt, és óriási pusztításokat végez, lakókat ragad magával, elpusztít mindenkit aki az útjába áll. A Scyld-sarjak minden hajnalban összegyűlnek, hogy megsirassák az áldozatokat. Ebben a reménytelen időszakban csak egy hős segíthet már a kastélyon, egy igen ismert hős, akinek nevét sokan ismerik, erejétől sokan rettegnek. Ez a hős nem más, mint Beowulf.

A játék során Beowulf, és hű harcosai mellett fogtok harcolni, célotok pedig az, hogy legyőzzétek Grendelt, és az anyasárkányt, akik végső erejükig harcolni fognak, hogy megkeserítsék sorsotokat.

A Beowulf társasjáték három felvonásból áll, mindenik felvonás során egy-egy nagy ellenséggel kell megküzdenetek. A három forduló három különböző játéktáblán játszódik majd le, és sorban Grendellel, Grendel anyjával, illetve végül a hatalmas sárkánnyal küzdötök majd meg. Lehetőségeitek és erőtök folyamatosan nő, azonban tisztában kell lennetek azzal is, hogy a veszélyek és akadályok is fokozatosan nagyobbodnak. A Sagapontok jelentik majd a játék során a nyerőpontokat, ebből kell a lehető legtöbbet összegyűjtenetek a játék végére, hogyha nyerni szeretnétek.

A játék során mindenki 2 tevékenység közül választhat: lerakja a bábuját egy üres mezőre, felhúz és kijátssz egy lapot. Egy felvonás addig tart, amíg a játéktáblán be nem telnek a mezők. Ezután a bábuk kiértékelésre kerülnek, a lapkákat pedig el kell távolítani a játékfelületről. A Beowulf több különleges lapkát tartalmaz, ezekre mindenképp jó lesz figyelni, illetve használatuk is segítheti a játékosokat. A különleges lapok részletes bemutatását megtaláljátok a dobozban, megnevezésük a következő: kísértés, merészség, kincs, részegség, mézsör, aranyszobor, segítő tanács, szurdok, sárkányszarv, illetve árulás.

A harmadik felvonás befejeztével számoljátok meg, hogy ki hány Sagapontot gyűjtött, majd ezek után hirdessetek győztest. Pontegyenlőség esetén a megmaradt bábukon található gyémántok száma dönti majd el, hogy ki járt sikerrel.

A Beowulf során olyan kalandokba vehettek részt, amelyeket maga Beowulf is átélt, ezért minden bátorságotokra és hősiességetekre szükség lesz a játék során. Kerekedjetek fel, és szálljatok szembe a gonosz sárkányokkal, ugyanis rajtatok múlik Heoret kastély jövője.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Beowulf
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
2007
Number of players
2 - 4
Category
Abstract Strategy, Fantasy, Medieval, Movies / TV / Radio theme
BGG rank
2691
Link BGG
Complexity
2.15