Biblios

Biblios

Biblios

SKU
3760175510281
89,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Egy középkori kolostorba vezet az utunk ahol a szerzetesen azon ügyeskednek, hogy ki tudja legértékesebb gyűjteményét létrehozni. A jó munkához a szükséges nyersanyagokra és az emberi erőforrásokra egyaránt szükségünk van. Ehhez csak az adományok megfelelő beosztásával juthatunk hozzá, és persze az sem árthat ha a püspökkel jó kapcsolatot ápolunk!

A szerzetesek különböző tárgyakat szerezhetnek meg a játék során, amelyekkel kibővíthetik a könyvtárukat, kéziratokat, tekercseket stb. Mindegyiknek megvan a maga színe a könnyebb megkülönböztetés érdekében. A játékban csak az a szerzetes kap pontot, akinek a legnagyobb kollekciója van egy adott kategóriából pl. tekercsekből a játék végén. A csavart viszont ott hozza be a Biblios, hogy a játékosok szabadon manipulálhatják a különböző kategóriák záró pontszámát. Vagyis, ha példának okáért valaki nem szeretne kéziratokat gyűjteni, akkor azon fog dolgozni, hogy a kéziratok minél kevesebb pontot érjenek a játék végére, azoknak a szerzeteseknek, akik gyűjtik. Éljen a felebaráti szeretet úgy-e? (a kockákkal nem kell gurítani, csak a kategóriák értékét mutatják)

A Biblios két nagy részre oszlik. A játék első felében, az adomány fázisban a szerzetesek felhasználják a kolostorba beérkezett adományokat, a második fázisban meg mindenki azon dolgozik, hogy megszerezze a számára legfontosabb darabokat és úgy manipulálja a kockákat, hogy azok a pontozás végén neki kedvezzenek. Itt lesz majd nagy szerepe az aukciónak és a blöffölésnek, mert azokkal a kártyákkal fogunk licitálni, amit az első fázisban szereztünk meg magunknak az adományok szétosztása során.

2011 - Az év kártyajátéka - díj nyertese

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Biblios
Pontbeli értékelés
Designer
Steve Finn
Year published
2007
Number of players
2 - 4
Honors
2008 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2011 Fairplay À la carte Winner
Category
Card Game, Medieval, Religious
BGG rank
347
Link BGG
Complexity
1.68