Blanko

Blanko

Blanko

SKU
7290005233999
79,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A magyar nyelvet nem egyszerű megtanulni, illetve teljes egészében elsajátítani. Mivel szavaink száma nagyon nagy, és több kifejezéssel is megnevezhetünk egyetlen egy dolgot, valamint sok magánhangzót és mássalhangzót használunk, mindenki aki arra adja a fejét, hogy megtanulja nyelvünket, elég nagy fába vágja a fejszéjét. A Blanko társasjáték ezeket az előnyeit használja ki a magyar nyelvnek, és olyan nehézségek elé állítja játékosait, amelyek során szükségük lesz minden nyelvtudásukra.

Minden játékos egy kis táblával rendelkezik, melyen 8 betű található. A betűket felhasználva kell a játékosoknak értelmes magyar szavakat alkotniuk, amelyeket a játéktáblára kell lehelyezniük. A játékosok nem csak saját betűiket használhatják fel, a táblán lévőket is akár kiegészíthetik, vagy ki is cserélhetik egy szó betűit, hogyha az értelmes marad a csere után is. A betűkön pontokat láthatunk, amelyek meghatározásában fontos szerepe volt annak, hogy milyen gyakorisággal használják őket a nyelvben. A pontokat minden egyes szó megalkotása után a játékosoknak össze kell adniuk, és a megszerzett pontok összegét papíron fel kell jegyezniük.

A Blanko felsőfokú szójáték dobozában találunk még 2 Blanko lapot is, amelyek bármely betűt helyettesíthetnek. Ezeket a játékosok kiválthatják hogyha sikerül kicserélniük arra a betűre amelyet éppen helyettesítenek, azonban még az adott körben fel is kell használják ezt. A Blanko lapokat a játékos a tábláján is tarthatja, hogyha azt a betűk bankjából húzta ki, amikor a táblán lévő betűinek számát épp 8-ra egészítette, azonban ha a játék végén ez a játékosnál marad, akkor ez egy 10 pontos levonással jár.

Amint egy játékos a kirakott szavával egy Blanko mezőt is érint a táblán, húznia kell egy Blanko lapot. Ez a lap lehet szerencsekártya, rejtvénykártya, vagy betűkártya. Ezeknek a lapoknak mindenike egy utasítást tartalmaz, ami egy bónuszkörre vonatkozik. A játékosoknak végre kell hajtaniuk az akciókat, majd a begyűjtött bónuszpontokat hozzá kell adniuk a már megszerzett pontokhoz.

A Blanko egy igen érdekes szókirakó, amely során a játékosok biztosak lehetnek, hogy minden nyelvi tudásukra szükség lesz, hogyha meg szeretnék nyerni a játékot. Az 1 perces gondolkodási idő arra késztet majd mindenkit, hogy gyorsan cselekedjen, és figyeljen társaira akkor is amikor éppen soron vannak. A szójáték általában akkor ér véget, amikor a betűk bankja kifogy, tehát a játékosok már nem tudják feltölteni tábláikat, vagy sorba mindenki passzol a játék során. A legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz minden esetben a bajnok.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Blanko
Pontbeli értékelés
Designer
(Uncredited)
Year published
1995
Number of players
2 - 4
Category
Word Game
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
1.00