Blog

 1. Gyereksarok, avagy mit szeretnek a gyerekek játszani

  A gyerekek fejlődésében fontos szerepe van a játéknak és játszásnak. Szülőként szeretnénk, hogy gyerekünk korának megfelelő játékok révén tanuljon és ugyanakkor szórakozzon is. Az alábbiakban felsorolunk pár kiemelt társasjátékot a kisebb korosztály számára.
  Olvass tovább »
 2. Essen Spiel 2018

  Tudtad? Október utolsó hétvégéjén szervezik az európai társasjáték világ egyik legfontosabb találkozóját, az Essen Spiel vásárt, amelyen több százezer különböző korosztályú személy vesz részt, gyerekek, felnőttek és német nagymamik, kezdő játékosok, gémerek és kiadók is.

  A játékkínálat olyan bő, hogy megfelelő módon fel kell készülnöd a vásárra! Mi a következő játékokat ajánljuk figyelmedbe.

  Olvass tovább »
 3. Van egy hűségkártyád. Most mi legyen vele?

  Ali

  Hogyan használd a hűségkártyád? Unalmas és hosszú tájékoztató. Mint egy matekóra. Képletek meg minden. Figyelmeztetve voltál...

  Olvass tovább »
 4. ICE COOL Világbajnokság

  Ice Cool világbajnokság

  Az ICE COOL világbajnokság az év legnagyobb eseménye! Szeretnél te is része lenni? Olvasd el a részvételi feltételeket és csatlakozz a szórakozáshoz!


  UI: A fődíj egy skandináviai utazás 2 személy részére!

  Olvass tovább »
 5. EXIT 3 - A FÁRAÓ SÍRKAMRÁJA (BESZÁMOLÓ)

  EXIT 3 - A FÁRAÓ SÍRKAMRÁJA (BESZÁMOLÓ)
  - spoilermentes -

  Kissé megkésve, de elérkeztem a 3. EXIT játékhoz is, a Fáraó sírkamrájához. Magáról az EXIT szériáról sokat nem kell mondanom, mert már úgy gondolom mindent leírtam, amit lehetett a korábbi részekben. Ha esetleg új lenne neked az EXIT, akkor belinkelem ide a korábbi két beszámolót is.

  EXIT 1 - Az elhagyott kunyhó
  EXIT 2 - A titkos labor

  Lássuk viszont a kunyhó és a labor után milyen élmény volt játszani a 3. résszel, kopott-e valamit az élmény az első rész óta, mivel ha emlékeztek finoman szólva oda és vissza voltam az első rész után.

   

  Olvass tovább »
 6. Frissített adatlapok és bonyolultság címke

  Ha figyelmesek voltatok az elmúlt napokban észrevehettétek, hogy a játékok adatlapjánál feltünt egy "bonyolultság" sor is, alatta pedig egy szám. Szeretnék pár sort írni arról, hogyan kell ezt értelemezni, mert ez nagyban segíthet nektek, amikor játékot választotok.

  Olvass tovább »
 7. PANDEMIC LEGACY 1. ÉVAD (BESZÁMOLÓ)

  PANDEMIC LEGACY - 1. ÉVAD (BESZÁMOLÓ)
  - spoilermentes -


  A legacy játékok most kezdenek teret hódítani és bár nem a Pandemic Legacy 1. évad volt az első ilyen tipusú játék, de a Pandemic Legacy robbantotta a Legacy bombát és változtatta meg a társas világot örökre. Azóta egyre nagyobb léptékben készülnek a legacy játékok és egyre nagyobb teret hódítanak. Az Exit után úgy döntöttem írok egy beszámolót a Pandemic Legacy 1. évadról is, nem csak azért mert nemrég megjelent a 2. évad, hanem azért is, mert ez egy olyan játék, amit mindenkinek ismernie kell, hiszen mégis csak a világranglista első helyét elfoglaló társasról van szó.

  Olvass tovább »
 8. EXIT 2 - A TITKOS LABOR (BESZÁMOLÓ)

  EXIT 2 - A TITKOS LABOR (BESZÁMOLÓ)
  - spoilermentes -

  Ez a rész nem csak egy beszámoló lesz, hanem röviden azt is leírom miért játszodjuk az Exitel rendeltetésszerűen és ne, hogy is fogalmazzak "sporlósan". Rengeteg embertől hallom, hogy úgy akarják végigjátszani az Exitet, hogy nem tűrögetik vagy vagdossák szét a kártyákat és lapokat, mert szeretnék valakinek tovább adni, vagy eladni, miután végigjátszottak stb. Így úgy gondoltam teszek egy kisérletet arra mennyire megvalósítható ez, felkészültem rengeteg lappal, írószerekkel, okostellóval, képszerkesztő programokkal és minden ehhez hasonló segédeszközzel, hogy úgy játsszuk végig a játékot, hogy egy eleme se sérüljön a végére. Hogyan sikerült? Hát előljáróban annyit elmondhatok, hogy az egyik legrosszabb döntés volt, amit hozhattam...

  Olvass tovább »
 9. EXIT - A SZABADULÓSZOBÁS JÁTÉK (BESZÁMOLÓ)

  EXIT - A SZABADULÓSZOBÁS JÁTÉK (BESZÁMOLÓ)
  - Spoilermentes -

  Sziasztok, Huni vagyok, az elmúlt napokban volt kis időm, így szántam időt arra, hogy kipróbáljam az EXIT szabadulószobás társast, abból is az első részt, Az elhagyott kunyhót. Mivel ez egy elég különleges jellegű társas és még nagyon újdonságnak számít, gondoltam írok egy rövid spoilermentes beszámolót, milyen érzés volt "kiszabadulni" és hogyan is kell elképzelni a játékot.

  Olvass tovább »
 10. Dead of Winter

  Ha valaki megkérdezi a legtöbb embert, milyen társasjátékokat ismer, bizonyára legtöbbünknek a "gurítok és lépek, gurítok majd újra lépek" jellegű játékok jutnának eszébe, ami egy gurítókockából és pár bábuból áll egy lineáris táblát, amiket csak akkor veszünk elő, ha áramszünet van vagy, mert tényleg nem akadt jobb dolgunk. Amennyiben viszont valakit kicsit túl szeretne nézni ezen a negatív sztereotípián a társasjátékokat illetően, akkor olyan kincseket találhat, mint a mai bemutatóm alanya, nevezetesen a Dead of Winter.Dead of winter

  Olvass tovább »
Oldal