Blog

 1. Tetrace Verseny 2020

  Tetrace verseny 2020

  Fürge vagy és ezt nekünk is be akarod bizonyítani? Találkozzunk a Játszma társasjátékos szaküzletben (Posta utca 2), ahol a március 2-21. között folyó Tetrace versenyen mérheted össze gyorsaságod a legjobbakkal. A verseny fődíja egy általad választott IQ Booster társasjáték.

  Olvass tovább »
 2. Harmadik ok, hogy ne gyere el a Társasjáték napokra

  Odavagy az unalomért!

  Erszike sok gyakorlattal úgy megszokta az unalmas napjait, nem is vágyik másra, mint... szombaton naphosszat otthon ülni és órákat görgetni, megosztani három édi cicás videót, húszpercenként nyitogatni a hűtöt... morogni, mert elfogyott a tej... Insta, Face, Snap, görgetni, frissíteni az oldalt, hűtőt nyitni... morogni, mert elfogyott a parizel... 5 órás hírek, Mess, lecsoszogni csokiért... morogni, mert az is elfogyott... VV, Salome, esti híradó, uccsó próba a hűtőnél... morogni, mert ma is oda a diéta... behuppanni az ágyba, tévézajra elaludni. Vasárnap dettó. És még Salome sem megy. Erzsikének ennél több nem kell.

  És ő nem is tart velünk hétvégén Románia leg

  Olvass tovább »
 3. Második ok, hogy ne gyere el a Társasjáték napokra

  Én már tudom: idén is mindenki zoknit kap tőlem ajándékba!

  Pár éve kialakítottad a számodra tökéletes rutint: december 23-án reggel kipattansz az ágyból, befutsz a tömbházhoz legközelebb eső ruhásboltba, hogy minden szerettednek ajándékot vásárolj. Zoknit. Testvérednek lila csíkosat, legjobb barátodnak fekete-fehéret, párodnak pedig piros pöttyöset, mert az az igazi! Eddig mindenki nagyon örült a meglepetésnek. Igaz, fapofával vették át a csomagot: "Hadd találjam ki, a tizedik pár zokni." Idén lesz a tizenegyedik. A zokni szükséglet. Mindenkinek kell, hiszen tél van. Párod célozgatott, hogy egyébre vágyna. Valami játékot valójában mondott, csak már nem tudod, mit. Digz... Dikisz... Díszkit... Áhh, igazából nem is érdekel. Zoknit kap.

  Ha

  Olvass tovább »
 4. Első ok, hogy ne gyere el a Társasjátéknapokra

  A gyerek olyan jól szórakozik a számítógépen minek zavarnám?

  "Pistike jó gyerek. Főleg mióta reggeltől estig a számítógépen lóg. Tegnap még enni sem volt hajlandó velünk, inkább bevitte a pörköltet a gép elé. Később pedig vendégeink érkeztek és fiam behajtotta az ajtót, mert zavartuk. Jópofa kölyök. Biztos programozó lesz belőle, ha hét évesen ennyit számítógépezik.

  Társasjáték??? Nem gondolja senki komolyan, hogy társaságba visszük. Ott ki tudja, miről beszélgetnek majd, meg aztán a közösségnek van egy csomó hátránya is: infulenza. Persze, szoktassam rá valami olyanra, amivel délutánonként nyaggathat, hogy "APA, APA, gyere, játssz velem!". Ha majd felnő az lesz a legszebb emléke amikor megkapta tőle

  Olvass tovább »
 5. Gyereksarok, avagy mit szeretnek a gyerekek játszani

  A gyerekek fejlődésében fontos szerepe van a játéknak és játszásnak. Szülőként szeretnénk, hogy gyerekünk korának megfelelő játékok révén tanuljon és ugyanakkor szórakozzon is. Az alábbiakban felsorolunk pár kiemelt társasjátékot a kisebb korosztály számára.
  Olvass tovább »
 6. Essen Spiel 2018

  Tudtad? Október utolsó hétvégéjén szervezik az európai társasjáték világ egyik legfontosabb találkozóját, az Essen Spiel vásárt, amelyen több százezer különböző korosztályú személy vesz részt, gyerekek, felnőttek és német nagymamik, kezdő játékosok, gémerek és kiadók is.

  A játékkínálat olyan bő, hogy megfelelő módon fel kell készülnöd a vásárra! Mi a következő játékokat ajánljuk figyelmedbe.

  Olvass tovább »
 7. ICE COOL Világbajnokság

  Ice Cool világbajnokság

  Az ICE COOL világbajnokság az év legnagyobb eseménye! Szeretnél te is része lenni? Olvasd el a részvételi feltételeket és csatlakozz a szórakozáshoz!


  UI: A fődíj egy skandináviai utazás 2 személy részére!

  Olvass tovább »
 8. EXIT 3 - A FÁRAÓ SÍRKAMRÁJA (BESZÁMOLÓ)

  EXIT 3 - A FÁRAÓ SÍRKAMRÁJA (BESZÁMOLÓ)
  - spoilermentes -

  Kissé megkésve, de elérkeztem a 3. EXIT játékhoz is, a Fáraó sírkamrájához. Magáról az EXIT szériáról sokat nem kell mondanom, mert már úgy gondolom mindent leírtam, amit lehetett a korábbi részekben. Ha esetleg új lenne neked az EXIT, akkor belinkelem ide a korábbi két beszámolót is.

  EXIT 1 - Az elhagyott kunyhó
  EXIT 2 - A titkos labor

  Lássuk viszont a kunyhó és a labor után milyen élmény volt játszani a 3. résszel, kopott-e valamit az élmény az első rész óta, mivel ha emlékeztek finoman szólva oda és vissza voltam az első rész után.

   

  Olvass tovább »
 9. Frissített adatlapok és bonyolultság címke

  Ha figyelmesek voltatok az elmúlt napokban észrevehettétek, hogy a játékok adatlapjánál feltünt egy "bonyolultság" sor is, alatta pedig egy szám. Szeretnék pár sort írni arról, hogyan kell ezt értelemezni, mert ez nagyban segíthet nektek, amikor játékot választotok.

  Olvass tovább »
 10. PANDEMIC LEGACY 1. ÉVAD (BESZÁMOLÓ)

  PANDEMIC LEGACY - 1. ÉVAD (BESZÁMOLÓ)
  - spoilermentes -


  A legacy játékok most kezdenek teret hódítani és bár nem a Pandemic Legacy 1. évad volt az első ilyen tipusú játék, de a Pandemic Legacy robbantotta a Legacy bombát és változtatta meg a társas világot örökre. Azóta egyre nagyobb léptékben készülnek a legacy játékok és egyre nagyobb teret hódítanak. Az Exit után úgy döntöttem írok egy beszámolót a Pandemic Legacy 1. évadról is, nem csak azért mert nemrég megjelent a 2. évad, hanem azért is, mert ez egy olyan játék, amit mindenkinek ismernie kell, hiszen mégis csak a világranglista első helyét elfoglaló társasról van szó.

  Olvass tovább »
Oldal