Essen, édes Essen, a gémerek Mekkája, az európai társasjátékosok legkedveltebb vására és a város, amelyik öt napig több százezer külföldi személyt fogad be. Íme, mit érdemes megnézned:

1. Quinque (Mind Fitness Games - Halle 1-C143)

  • Tervező Dorsonczky József, illusztrátor Lázár Aurél, kiadó Mind Fitness Games
  • 7+ kortól, 2 játékos, 15-20 perc

QuinqueDorsonczky József játéktervező több "karton gyermeke", köztük a #HackTrick és #SixMaking, nemzetközi sikert aratott, és biztosak vagyunk, legfrissebb játékai is hasonló népszerűségnek fognak örvendeni.

 

Minket a Quinque már a témájával megnyert: szabadesésben levő ejtőernyősöket rendezel különböző alakzatokba. A játékot az nyeri, akinek elsőként sikerül kialakítani egy 5 saját színű ejtőernyősből álló formációt. Wow!

A komponensek (16 kétszintes lapka, 36 kétszínű műanyag hátizsák) kiváló minőségűek, a tervező és az illustzrátor pedig odafigyelt, hogy ezek praktikusak és esztétikailag is vonzóak legyenek. Szerencsefaktor 0. Itt csak magad blamálhatod, ha az ejtőernyőseid hibásan mozogtak vagy rossz időben ugrottak ki a repülőből.

Rendeld elő most: http://www.jatszma.ro/quinque.html

Kidobozolás:

2. Verona Twist (Mind Fitness Games - Halle 1-C143)

  • Tervező Dorsonczky József, illusztrátor Lázár Aurél, kiadó Mind Fitness Games
  • 9+ kortól, 2 játékos, 20 perc

Verona TwistLehet, hogy minden út Rómába vezet, 2018-ban viszont mindenki Veronába igyekszik. A Verona Twist-ben az egyik játékos álruhába rejti a Piaza dei Signori téren sétáló Rómeót és Júliát, célja az lévén, hogy több körön keresztül rejtve tartsa a szerelmes párt az őket leleplezni igyekvő ellenfele elől.

Szerelem ide vagy oda, a játékosok szívük helyett az agyukat használják, hogy a kiváló minőségű, Hive vagy römi kövekre emlékeztető korongokat mozgassák az 5x4-es méretű pályán. Vajon a szerelem elég erős, hogy a figyelmes Capulet apukát tévútra vezesse?

Rendeld elő most: http://www.jatszma.ro/verona-twist.html

Kidobozolás:

3. Travelin' (Mind Fitness Games - Halle 1-C143)

  •  Tervező Eli Lester, illusztrátor Lázár Aurél, kiadó Mind Fitness Games
  • 14+ kortól, 2-5 játékos, 30 perc

TravelinEgyesek számára bizonyára ismerős Eli Lester Travelin' című játéka. Ebben a második kiadásban a Mind Fitness Games színesebbé tette a kártyák képi világát és csiszolt a humoros kis szövegeken is. Az eredmény egy csodaszép, mágneses dobozos, prémium minőségű kártyajáték, amely biztos megmozgatja mindenki agyát és hasizmát is!

A játék egy szórakoztató kiruccanást ígér, anélkül, hogy elhagynánk a konyhaasztalt és ígéretét be is tartja! A játékosok kártyák segítségével utaznak országból országba, igyekezve megfékezni ellenfeleiket. A nevetés garantált, a győzelmet ki kell érdemelni.

Kidobozolás:

4. Moonshiners of the Apocalypse (2Fat2Fly Games - Hall 5 Booth F111)

  • Tervező Laura Dorilă és Giuliano Drăguleanu, illusztrátor Barbu Hărșan, kiadó 2Fat2Fly Games
  • 14+ kortól, 2-4 játékos, 60-120 perc

MoonshinersA Moonshiners egy alternatív poszt-apokaliptikus világba kalauzol minket, ahol a játékosok igyekeznek minél több pénzt összegyűjteni, hogy felszálhassanak a mentséget jelentő léggömbre. 1920-ban vagyunk, a szesztilalom idején, és egyes ellenfeleket úgy tudunk legyőzni, ha asztal alá isszuk őket. A játékosok viszont nagy valószínűséggel kevés alkoholt fogyasztanak majd, mert a játék komoly stratégiát igényel.

A játék egy halom komponenst tartalmaz: pálya, kártyák, minik és standee-k. Mindenképp megér egy rápillantást!

Nézd, mi van a dobozban:

 

5. Te melyik esseni játékot néznéd meg szívesen?

Írd meg hozzászólásként és mi beszerezzük neked!