Boszorkányok tornya - Hexenhochhaus

Boszorkányok tornya - Hexenhochhaus

Boszorkányok tornya - Hexenhochhaus

SKU
4001504408633
87,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
4+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, DE

Az óriási égbe nyúló szikla tetején éldegél egy boszorkány. A háza tetején egy varászgömb található, ami igen-igen csábító tud lenni a kis boszorkányok számára. Éppen ezért úgy döntenek, hogy versenyt szerveznek, aminek a győztese az lesz, aki hamarabb felér a gömbhöz. Mivel az elérni kívánt tárgy jó magasan találhatól, éppen ezért a kis boszik úgy döntenek, hogy a varázsseprűvel mennek majd fel érte, azonban eddig még nem volt alkalmuk felügyelet nélkül használni ezt a cseles tárgyat.

A boszorkányok tornya nem a bonyolult szabályzatáról híres, inkább a szórakoztató játékáról beszélnek róla. A játéktáblát az asztal közepére kell helyezni, majd mindenkinek választani kell egy korongot. Ellenőrizzétek le, hogy a korongok azzal a felükkel kerüljenek játékba, amelyet vonz a varázsseprű, majd indulhat is a játék.

Az előrehaladás a játékpályán a dobókocka segítségével történik, annyit kell lépned előre, amennyit sikerült dobnod. Ha abba a szerencsés helyzetbe vagy, hogy seprűt dobtál, akkor tartsd ezt a korongod felé, és ha sikerül a seprűnek felemelni a korongodat, akkor elrepülhetsz vele egészen a következő seprűvel jelzett mezőre, ellenkező esetben viszont nem léphetsz előre. A dobókockával lehet számot, vagy nyilat is dobni, ekkor a lépést végrehajtva fel kell fordítanod a saját, vagy egy játékostársad korongját.

Mivel a Boszorkányok tornya folyamán nagy előnyre tehetsz szert, ha sikerül használnod a seprűt, fontos, hogy mindég tudd a korongod állását. A seprűt használni csak az a játékos tudja, akinek a korongját felemeli a seprű, azonban az állások folyamatosan változnak, éppen ezért nem igazán lehet előre tervezgetni.

Akinek először sikerül a boszorkányok házának tetejét ábrázoló célmezőbe érnie, az lesz a Boszorkányok tornya győztese, és egyben ő számít a legjobb seprűbűvölőnek is az egész tartományban. Ez egy óriási titulus ám kedves boszorkánytanoncok!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Boszorkányok tornya - Hexenhochhaus
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus Kreowski
Year published
2011
Number of players
2 - 4
Honors
2012 Kinderspielexperten "5-to-9-year-olds" Nominee, 2012 Spiel des Jahres Kinderspiel Recommended
Category
Action / Dexterity, Children's Game, Fantasy
BGG rank
15147
Link BGG
Complexity
1.00