Britannia - magyar kiadás

Britannia - magyar kiadás

Britannia - magyar kiadás

SKU
9781589942417
181,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
100 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

tarsas_britannia_detail3.jpgAnglia, Skócia, és Wales sorsa nagyon hosszú időkig kérdéses volt a történelem során. Sokan harcoltak ezen területek meghódításáért, és az ezeréves küzdelem nagyon sok áldozatot követelt úgy ezen földek védelmezőitől, mint a támadóktól. A Britannia i. sz. 43-ban kezdődik, és bemutatja a szigeten dúló háborúkat egészen az 1066-os normann támadásokig.

A Britannia arra törekedik, hogy megőrizze történelmi valószerűségét, azonban a játék során néhány esemény fontos változásokon mehet át, így megadatik az a lehetőség, hogy bizonyos események nagyobb szerepet kapnak, kiaknázva a mi történt volna, ha...? feltevéseket.

Minden játékosnak több népet kell irányítania, ugyanis a Britannia 17 népet sorakoztat fel, azonban ahogy ez a történelemben is, úgy a játékban is változik az idők során. Kezdetben csak hat nép lesz majd jelen, akik fejlődve átalakulnak, vagy akár teljesen el is tűnnek a szigetekről, ezek helyét átveszik más népek. A Galliából érkező római csapatok éppen a játék kezdetén fognak partra szállni, azonban a IV-V századi nagy fosztogatások után eltűnnekl. Ez a jelenség megfigyelhető lesz majd a nagy vezérek esetében is, akik a megfelelő történelmi pillanatban lépnek színre, illetve hagyják el a játékot. Ezek a népek, illetve vezetők céljai változnak, két népet nem lehet ugyanúgy vezetni. Ez lesz majd a játék érdekessége, és egyben nehézsége is. A győzelmi pontok, melyeket a népek megszerezhetnek a játék folyamán lehetnek jutalmak azért, mert sikerült megnyerni egy csatát, vagy esetleg mert más népek behódoltak, esetleg a vezetőből király, vagy nagykirály lesz.

A Britannia 16 fordulóból áll, mindenik forduló nagyjából 75 évnek felel meg. Ezek a fordulók folyamán kell majd a lehető legtöbb győzelmi pontot gyűjteni, akinek pedig ez sikerül, az lesz a sziget uralkodója, az lesz Britannia királya.

Ezt a játékot 4 játékos számára ajánljuk, ekkor lesznek az erőviszonyok kiegyensúlyozottak, a népek eloszlása ekkor a legtökéletesebb. Természetesen 3 vagy akár 5 játékos is játszhatja a Britannia társasjátékot, ekkor a játékidő, és a szabályok is picit változhatnak. 4 játékos esetén egy elég hosszú játékidőre kell készülni, amely ritka alkalmakkor akár 5 óráig is eltarthat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Britannia - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Lewis Pulsipher
Year published
1986
Number of players
3 - 5
Honors
1987 Charles S. Roberts Best Pre-World War II Board Game Nominee
Category
Ancient, Civilization, Medieval, Wargame
BGG rank
670
Link BGG
Complexity
3.17