Cable car

Cable car

Cable car

SKU
Cable car
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A XX. század elején a Cable Car-ok meghódítják San Franciscot. A játékosok a városban lévő vágányhálózatot kezdik el kiépíteni, mindenki a saját Cable Car társaságához tartozó vágányt próbálja minél sikeresebbre fejleszteni.

A játékosok vágánylapokkal rendelkeznek, ezeket kell letenniük a körök folyamán. Egy játékos egy lapot tart mindég a kezében, ezt vagy leteszi, építve ezzel a vágányát, vagy húz egy másikat. Amelyik lapot a pakliból húzta, azt már köteles letenni, ugyanis mindég egy lap kell maradjon a játékos kezében. Hogyha az első eredeti lapot rakja le a játékos, akkor majd a kör végén kell pótolja a hiányzó vágánylapot.
A vágánylapok lehelyezésére bizonyos szabályok vonatkoznak:
- a vágánylap csak üres mezőre kerülhet, és egyik oldalával határos kell legyen egy másik lappal, vagy a játéktábla szélével
- a letett vágánylapon található háztetők iránya, meg kell egyezzen a központi állomás tetejének irányával
- egy vágánylap nem helyezhető úgy le, hogy önmagában egy kiinduló és egy végállomás is legyen egyben
- lapot lerakhatunk egy másik játékos vágányvonalához is

Amint sikerült egy vágányvonalat kiépíteni, azaz a vonal becsatlakozott egy célállomásba, rögtön kiértékelésre is kerül. A pontok számát annak függvényében kapja a játékos, hogy a vágányhálózatot hány külön lap alkotja. Az értékelés után a megnyert pontokat a játékosok le kell lépjék a pontozótáblán. A játékot az a játékos nyeri, akinek sikerül a legelőrébb eljutni a pontozótáblán a játék végére. Akkor hirdetünk győztest, amikor már az összes vágánylap elfogyott, és minden vágányvonal értékelésre került.

A játékot lehet picit nehezíteni is, a játékosok tarthatnak 2-3 lapot is kezükben, vagy figyelmen kívül hagyhatják a kártyák irányát, ekkor már nem fogják nézni a lapokon található háztetőket.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Cable car
Pontbeli értékelés
Designer
Dirk Henn
Year published
2009
Number of players
2 - 6
Category
Trains
BGG rank
2215
Link BGG
Complexity
1.86