Canasta kártya - FTC

Canasta kártya - FTC

Canasta kártya - FTC

SKU
9001890281433
19,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:

A kanasztát 2-6 játékos számára találták ki, azonban a legkézenfekvőbb változatot 4 játékos szokta játszani. Ilyenkor párt alkotnak a játékosok és mindenki szembe ül társával. A kanaszta célja a pontgyűjtés, amelyik csapat pedig eléri az 5000 vagy 10000 pontot, az nyer.

Két 52 lapos paklit kell használni a játék folyamán, ezek mellé pedig be kell tenni 3 joker lapot is. A jokerek és a kettes lapok bármilyen más lapot helyettesíthetnek, kivéve a piros hármasokat. A piros hármasoknak nincs kimondott szerepük a kanasztában, ezek tulajdonosai 100 pontot fognak kapni a játék végén. Aki rendelkezik ilyen lappal kezdéskor, az ki kell tegye a lapot az asztal közepére, majd húznia kell egy másikat helyébe. A fekete hármasoknak ugyancsak kevés szerep jut, ezek fagyasztólapokként fognak szolgálni ami a dobópaklit illeti.

A játékosok 11 lapot kapnak majd az osztótól, amely saját magának 12 darabot fog adni. A plusz lapot kiteszi az asztalra, ez lesz az első lap a dobópakliból. Ezután a játékosok arra fognak majd törekedni, hogy a lehető legtöbb kanasztát alakítsák ki a körök folyamán. Mit nevezünk kanasztának? A kanaszta egy 7 lapból álló sorozat. A sorozat lapjait 7 egyforma értékű lap fogja alkotni, a lapoktól függően pedig több fajta kanasztát tudunk megkülönböztetni. A tiszta kanaszta során a sorozat lapjait például 7 darab tízes kártya fogja alkotni. Ha nem rendelkezünk 7 darab egyforma értékű lappal, de a hiányzó kártyát egy jokerrel vagy egy kettessel helyettesítjük, akkor piszkos kanasztáról beszélünk. Ilyen esetben figyelnünk kell arra, hogy a helyettesítésre használt lapok száma ne haladja meg a kanaszta tiszta lapjainak számát.

A körök folyamán a játékosok megpróbálnak olyan sorozatokat lerakni, amelyek legalább 3 lapból állnak, értékük pedig megegyezik a minimum lerakható értékkel. Ez az érték változni fog majd a körök folyamán. Lapokat a húzópakliból vehetnek majd magukhoz a játékosok, vagy a dobópaklit is felvehetik, de ezt csak úgy tehetik meg, hogyha rendelkeznek legalább 2 olyan lappal, amely a pakli tetején látható. A dobópaklit csak akkor vehetik fel a játékosok, hogyha már raktak le sorozatokat az asztalra.

A kanasztának akkor van vége, hogyha egy játékosnak sikerült megszabadulnia a lapjaitól, ezen kívül pedig rendelkezik az adott játékos egy befejezett kanasztával is. A körben szerzett pontokat rögzíteni kell, majd következhet az újabb forduló.

Az FTC kártyacsomag lapjaival nem csak kanasztát tudtok majd játszani. A szettben található lapok mennyisége több más játékra is alkalmas. A műanyag kialakításuk miatt a Piatnik lapok hosszú ideig nyújtanak majd kellemes szórakozást tulajdonosaiknak.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Canasta kártya - FTC
Pontbeli értékelés