carcassone elso

Carcassonne - 1. kiegészítő Fogadók és katedrálisok

Carcassonne - 1. kiegészítő Fogadók és katedrálisok

SKU
9001890793899
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Carcassonne társasjáték készítői meg szeretnék köszönni a sok játékosi véleményt, valamint a visszajelzéseket. Ezeket végigolvasva, és átgondolva alakították ki ez első kiegészítőt mindazoknak, akik lelkes rajongói voltak az első kiadásnak. tarsas_carcassonne_k1_2.jpgFontos megemlíteni, hogy ez a kiegészítő csak az alapjátékkal játszható, az eredeti szabályok pedig érvényesek itt is.

A játék továbbra is a területkártyák lerakására fekteti a hangsúlyt, azonban ezekből megjelenik 18 új darab, amely színesebbé teszi a teljes Carcassonnet.

Fogadó

A játék során hogyha egy elkészült út mentén egy vagy több fogadó is áll, akkor az összes útszakaszért a játékos 2 pontot kap. Vigyázat, hogyha az út nem készül el a játék végéig, akkor ezekért nem fog pont járni.

Katedrális

A katedrális jelenléte ugyancsak pontokat hozhat a játékosok számára, amennyiben egy városban feltűnik ez az épület, a lovag 3 pontot kap minden városrészért, valamint minden egyes címerért egyaránt.

Ez a két területkártya a legfontosabb az új kiegészítőben, azonban rajtuk kívül megjelennek még olyan kártyák, amelyek például négy, egymással össze nem függő városrészt tartalmaznak, vagy akár olyanok, ahol egy kolostor két különálló szakaszra vág egy utat.

A doboz tartalmaz még 6 darab pontkártyát is, amelyet akkor szerezhetnek meg a játékosok, hogyha áthaladnak a 0-s mezőn a kiértékelő táblán.

Mivel a területkártyák száma megnőtt a Carcassonne – Első kiegészítőben, ezért a játékot most már 6 játékos is játszhatja. Hogy még fokozni tudjuk a rajongók játékvágyát, az Első kiegészítő tartalmaz még egy-egy nagy alattvalót is. Minden játékosnak jut majd egy ebből a figurából, amely azt jelenti, hogy a kiértékeléseknél ezek az alattvalók úgy lesznek tekintve, mintha 2 normál méretű báb állna az adott útszakaszon, városon, vagy réten.

Kedves Carcassonne rajongók, végre megjelent a ti kedvetek és kérésetek alapján megalkotott Carcassonne Első kiegészítő, amely úgy lett kialakítva, hogy megoldjon problémákat, amelyeket ti fedeztetek fel játszás közben, ezek mellett pedig új kártyákat, illetve alattvalókat találtok majd a dobozba, amelyek színesítik a játék menetét.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Carcassonne - 1. kiegészítő Fogadók és katedrálisok
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus-Jürgen Wrede
Year published
2002
Number of players
2 - 6
Category
City Building, Expansion for Base-game, Medieval, Territory Building
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
1.93