Carcassonne - 3. kiegészitő A Hercegnő és a Sárkány

Carcassonne - 3. kiegészitő A Hercegnő és a Sárkány

Carcassonne - 3. kiegészitő A Hercegnő és a Sárkány

SKU
9001890794698
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Egy újabb kiegészítő várja a Carcassonne rajongókat, amely során új területkártyák, egy sárkány, valamint egy hercegnő kerül be a játékba. A kiegészítő az eredeti játékkal, valamint a már megjelent kiegészítőkkel együtt játszhatótarsas_carcassonne_k3_1.jpg. A szabályok nem változtak, szóval aki játszotta már a játékot, annak könnyű dolga lesz, ugyanis csak a kiegészítőben megtalálható új lapok funkcióit kell elsajátítania.

Új területlapok:

Vulkán – Ez a lap ugyanúgy kerül kijátszásra mint az összes többi, azonban erre nem alattvaló fog kerülni, hanem sárkány.
tarsas_carcassonne_k3_3.jpgA Sárkány – Ilyen lap esetében a lehelyezés az alapszabályok szerint történik, alattvalót is tehet rá a játékos, azonban a játékmenet rövid időre megszakad. A Sárkány mozgásba lendül, és mindég 6 lapot mozog függőleges, vagy vízszintes irányban. A Sárkány nem léphet olyan lapra, amelyen már járt a mozgás során, valamint arra a mezőre sem, amelyen a Tündér áll. Hogyha olyan területre ér, ahol egy figura található, akkor azt a gazdája le kell vegye a játékfelületről. A Sárkány szárnyalása néhány kivételbe is ütközik, amely néhány egyéb kiegészítőhöz kötődik, azt részletesebben megtaláljátok a szabályzatban.
A Mágikus Kapu – Erre a lapra más szabályok vonatkoznak mint a többi területkártyára, azonban a játékos ekkor nem csak erre, de bármely lapra lehelyezhet alattvalót.
A Hercegnő – A lap ereje akkor használható ki a leginkább, amikor olyan városba helyezzük le, ahol legalább egy Lovag tartózkodik.
A Tündér – Ez a figura nem csak biztonságot, de pontokat is jelenthet egy játékos számára. Amikor egy játékos nem tesz le alattvalót, akkor mozgathatja a Tündér figuráját, amely pontokat hozhat olyan esetekben, amikor egy alattvaló mellett áll, vagy akár meg is védheti azt, amikor a Sárkány mozgásba kerül.

A Hercegnő és a Sárkány kiegészítő tartalmaz még olyan lapokat, amelyek segítségével több pont szerezhető, vagy akár az építési módok megváltoztathatóak. Az alagút segítségével úgy lehet majd az utat tovább építeni, hogy az nem szakad meg egy épület miatt. A kolostorral akkor is lehet pontot szerezni, hogyha egy város építése nem fejeződött be, ehhez maga az épület 8 területlappal körbe kell legyen építve.

A Carcassonne – A Hercegnő és a Sárkány kiegészítője azoknak a játékosoknak készült, akik megszállottjai ennek a stílusnak, azonban picit már kezdtek beleunni az alapjátékba. Az újítások olyan kisebb-nagyobb változásokat hoznak a játékmenetbe, amelyek során több esély adódik a pontszerzésre, azonban nehezebbé válik a nagyobb előnyök kialakítása.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Carcassonne - 3. kiegészitő A Hercegnő és a Sárkány
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus-Jürgen Wrede
Year published
2005
Number of players
2 - 6
Category
City Building, Expansion for Base-game, Fantasy, Medieval, Territory Building
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.00