Carcassonne Déltenger

Carcassonne Déltenger

Carcassonne Déltenger

SKU
9001890787393
89,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Déltenger vize kristálytiszta, szigetekben pedig egyáltalán nem szenved hiányt. Az apró szigeteket pallók kötik össze, ezek segítik a szigetlakókat abban, hogy a lehető leggyorsabban közlekedjenek. A szigetlakók halászattal foglalkoznak, azonban a kagylógyűjtés sem idegen tőlük és a banánszüret is fontos teendőik közé tartozik. Ezek a természeti kincsek fontos szerepet játszanak életükbe, ugyanis minden alkalommal amikor egy kereskedőhajó befut valamelyik szigetre, nagy mennyiségű arany üti a markukat az eladások során.

A Carcassonne Déltenger, ugyanúgy mint az eredeti Carcassonne területépítésből áll. Minden játékos a köre folyamán első lépésként lehelyez egy területlapot, amely lehet sziget, vagy akár palló, piac, vagy tengeröböl. Ezek fogják majd képezni a játéktáblát is, amelyekre mindenki lehelyezheti szigetlakóit. A lakósok által a játékosok áruhoz juthatnak, amelyet körük végén felrakhatnak egy hajóra, fontos pontokat szerezve ezáltal.

Mint az eredeti játékban, a Déltenger változatban is a játékosok egy területkártya lehelyezésével kezdik a körüket. Második lépésként eldönthetik, hogy letesznek egy szigetlakót a területkártyára, vagy felvesznek egyet a játéktérről. Ezek a lépések nem kötelezőek a játékosok részére. Ha sikerült a területkártyával egy piacot, tengeröblöt, szigetet, vagy pallót befejezni, akkor az adott terület értékelésre kerül, és a játékos megkapja érte a kellő mennyiségű árut. A játékos köre végén, utolsó lépésként, berakódhat egy hajóra, ezáltal fontos pontokat szerezve. A játékmenet nem sokban különbözik az eredeti játéktól, azonban a részletes szabályzatot érdemes végigtanulmányozni még a tapasztalt Carcassonne játékosoknak is.

Amint elfogytak a területlapok, vagy egy játékos felrakódott az utolsó hajóra, a Déltenger játéka véget ér. Minden játékos össze kell számolja pontjait, amelyeket a játék során gyűjtött, valamint a megmaradt áruit is át kell váltsa. Akinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie, az megnyeri a Carcassonne Déltenger játékát, ezzel pedig a legjobban kereső déltengeri szigettulajdonos címet is kiérdemli.

Ez a Carcassonne változat nem fog egy teljesen új játékélményt nyújtani azoknak, akik már ismerik az alapjátékot. A területlapok megváltoznak, a gyűjthető áru sem a régi, azonban a játékmenet az nagyjából ugyanolyan. Aki szereti az eredeti változatot, annak a Déltenger sem fog csalódást okozni, mert ugyanolyan izgalmas és szórakoztató mint elődje.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Carcassonne Déltenger
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus-Jürgen Wrede
Year published
2013
Number of players
2 - 5
Honors
2014 Gioco dell’Anno Nominee, 2016 Hungarian Board Game Award Nominee
Category
Economic, Nautical
BGG rank
897
Link BGG
Complexity
1.88