Carcassonne kiegészítés - A katapult

Carcassonne kiegészítő - A katapult

Carcassonne kiegészítő - A katapult

SKU
9001890770296
43,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Újból vásár van Carcassonne városában, ami azt jelenti, hogy messzi földről vándorolnak ide portékáikkal az árusok. Az éves vásáron minden kíváncsi szem egy bizonyos kereskedő, egy bizonyos portékáját szeretné látni, és ez nem más, mint a katapult. Ez a csodálatos eszköz nagyon érdekes mutatványokra képes, azonban a kezelhetőségén van még mit javítani.

Új kiegészítővel lepi meg rajongóit a Carcassonne, amelyben egy katapult segítségével tudjuk majd tovább bonyolítani a játékot. Ez a kiegészítő csak az alapjátékkal, vagy valamelyik kiegészítővel használható. Az alapszabályok nem változtak, azonban az új fordulatokat hozó katapult szerepe jelentősen befolyásolja a játék végkimenetelét. A jól megszokott játékmenetet akkor kell megállítanunk amikor piacot ábrázoló lapot húzunk. Ekkor miután végrehajtottuk lépéseinket, egy katapult kör következik. Négyféle módon használhatjuk a katapultot:

Tortacsata

Ebben az esetben a lövést leadó játékosnak az a célja, hogy eltalálja játékostársai követőit. Ha eltalált egy követőt, akkor azt a tulajdonosa le kell vegye a játékfelületről. Ha a lövés több játékos követőjét találta el, akkor minden egyes tulajdonos le kell vegye azokat, ez ugyanúgy érvényes a lövést leadóra is, tehát ha saját követőjét találja el véletlenül, akkor az sem maradhat a játékfelületen.

Csábítás

A lövést leadó játékos úgy lő a katapulttal, hogy egy táj-kartonlapon landoljon. Ha ez nem sikerül neki, akkor a játékos visszaveszi a lapkát, hogyha viszont sikeresen eltalál egyet, akkor használva a távolságmérőt, kiszámítják a játékosok, hogy melyik követő áll a legközelebb ehhez a laphoz. Ezt a követőt, a lövést leadó játékos lecserélheti egy saját követőre, amely lehet a még fel nem használtak közül, vagy akár a játékfelületen állók közül is.

Céllövészet

Ha ezt a katapult lapot választja egy játékos, akkor mindenkinek lőnie kell, a cél pedig az, hogy minél közelebb landoljon a lövés, az utolsónak letett piacot ábrázoló laphoz. A távolságmérő segítségével kell meghatározni a legközelebbi lövést, gazdája pedig 5 ponttal lesz gazdagabb.

Elkapás

Ennek a lövésnek a célja az, hogy messzebb menjen a kilőtt kártya mint a távolságmérő, és a tőlünk balra ülő játékos el is kapja azt. A pontok száma ebben az esetben is 5, a gazdája viszont az a játékos, akinek sikerült elkapni a kártyát, vagy az, akinek sikerült távolabb lőni mint a távolságmérő, de lapját nem tudták elkapni.

A Carcassonne kiegészítés – A katapult társasjáték bizonyára minden régi Carcassonne kedvelőnek egy remek szórakozást fog nyújtani. Szabályai nagyon könnyen elsajátíthatóak, az eredeti játékban megszokott stratégiák és tervek folytatódnak tovább, azonban bármelyik percben felborulhat az állás ennek a remek kiegészítőnek a használatával.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Carcassonne kiegészítő - A katapult
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus-Jürgen Wrede
Year published
2008
Number of players
2 - 6
Category
Action / Dexterity, City Building, Expansion for Base-game, Medieval, Territory Building
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
1.35