Cardline: Állatok

Cardline: Állatok

Cardline: Állatok

SKU
3558380024088
69,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-8
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Cardline – Állatok egy kedves kis társasjáték, amelyet nem csak gyerekek, de felnőttek is egyaránt játszhatnak. A játékmenet igen egyszerű, nem is kell mást tennetek, csak megtippelni bizonyos dolgokat.

A doboz kártyalapokat tartalmaz, amelyek mindenikén állatokat láttok majd. A lapok egyik felén az állatok neve látható, a tudományos megnevezéssel együtt, ezen kívül pedig az a család, amelyben az állatok tartoznak. A kártya hátoldala 3 különböző információt tartalmaz az állatokról, ezek lesznek majd azok az információk, amelyeket meg kell tippelnetek. A játék elején el kell döntenetek, hogy melyik kritérium szerint fogtok játszani. Választhattok az állatok nagysága, a súlya, illetve az élettartama közül.

A dobozban található lapokat meg kell kevernetek, majd minden játékosnak ki kell osztanotok 4 lapot. Figyeljetek arra, hogy a lapok mindég azzal a felükkel legyenek felfele, amelyen nem láthatóak róluk információk. Az osztás után megmaradt pakli legfelső lapja lesz majd a kezdőlap, ehhez kell a soron következő játékosnak egy állatot hozzáillesztenie. A kiválasztott kritérium alapján a játékos meg kell tippelje, hogy a lehelyezendő állatlap hova sorolható be. Minden lehelyezést egy ellenőrzés is követ, ami azt jelenti, hogy meg kell nézni a játékos döntését. Amennyiben sikerült például mérete szerint jól elhelyezni a hangya jobbján a galambot, a játékot a következő személy fogja folytatni. Ellenkező esetben a téves sorrendet kialakító játékosnak húznia kell egy lapot, helytelenül letett kártyája pedig egy külön pakliba kerül.

A Cardline – Állatok játékát az a személy nyeri majd meg, amelynek sikerül a leghamarabb megszabadulnia lapjaitól. Első pillantásra a szabályokat figyelembe véve nagyon egyszerűnek tűnhet a játék, azonban meg kell jegyeznünk, hogy amíg néhány lap lehelyezése nagyon egyszerű lesz, addig bizonyos szituációkban nehéz döntés előtt fogunk állni. Amint az állatkártyákból kialakított sor növekszik, egyre nehezebb lesz meghatározni a következő lap helyét, mivel nem csak a sor elejére vagy végére helyezhetünk le kártyákat, hanem be is kell majd szúrnunk jó néhányat a lent lévő állatok közé. Amíg a méretet vesszük figyelembe, addig megint csak könnyebbnek tűnhet a játék, azonban élettartam szerint már sokkal nehezebb lesz sorba rendezni az állatokat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Cardline: Állatok
Pontbeli értékelés
Designer
Frédéric Henry
Year published
2012
Number of players
2 - 8
Honors
2013 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2013 Golden Geek Best Children's Board Game Nominee, 2013 Le Lys Enfant Finalist, 2013 Le Lys Enfant Winner
Category
Animals, Card Game, Educational
BGG rank
1995
Link BGG
Complexity
1.16