Catan kiegészítő Felfedezők és kalózok

Catan kiegészítő Felfedezők és kalózok

Catan kiegészítő Felfedezők és kalózok

SKU
9001890777790
159,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A világszerte híres és nagyon elterjedt Catan telepesei társasjáték által nyújtott élmények most még jobban fokozódnak, mivel megjelent a játék Felfedezők és Kalózok kiegészítője. Ezt a változatot több jelenet alkotja, amelyek egymásra épülnek a játék során. A körök abból fognak majd állni, hogy a játékosok hajóikkal felderítik a tengereket, a felfedezett szigeteken pedig településeket építenek.

A jelenetek során a játékosok küldetéseket kell végrehajtsanak, ezek elvégzése jelenti sokszor majd a játék végét is. A szereplők fűszereket kell megszerezzenek a Fűszerszigetek lakóitól, vagy kalóztáborokat kell meghódítsanak, adott esetben pedig halrajokat kell befogjanak, amelyeket majd Catan tanácsa elé kell juttassanak.

A figurák tára, amelyet a játékosok eddig használtak most kiegészül olyanokkal mint például a kalózhajók, halrajok, halászfaluk, fűszerzsákok, stb. Pontokat a játékosok akkor szerezhetnek, amikor megépítenek egy halászfalut, vagy esetleg egy más települést, ezekhez pedig hozzá kell adni azokat, amelyeket a játékosok a küldetésben elhangzott feladatok elvégzése által gyűjtöttek. Akinek a legtöbb győzelmi pontot sikerült gyűjtenie, az fog nyerni az új Catan kiegészítőben.

A Catan alapszabályai a Felfedezők és Kalózok változat minden körére érvényesek, azonban néhány apró módosítás azért történt rajtuk. Ebben a kiegészítőben ugyanis a fejlesztéskártyák nem vesznek részt és a települések nem fejlődhetnek városokká. A különleges jutalomkártyákat (leghosszabb kereskedelmi út, valamint a legnagyobb lovagi hatalom) is ki kell venni a játékból, ugyanúgy ahogy a rablót is.

Kezdő játékosoknak az ajánljuk, hogy a Felfedezők és Kalózok játékszabályát kezdjék elölről olvasni, mivel itt sorban minden jelenet be van mutatva a hozzátartozó szabályokkal együtt. A tapasztalt játékosok átugorhatnak néhány részt, ők ugyanis már ismerik ezen szabályok legtöbbjét. Csak hogy kicsit belelássatok a játékba, eláruljuk hogy az első jelenet addig tart, amíg egy játékos köre során elér 8 győzelmi pontot. Ezután a második felvonásban már elétek tárul ennek a kiegészítőnek a teljes változata, amely biztosan elvarázsol titeket.

A Catan kiegészítői több alkalommal is változtak, ezért arra szeretnénk felhívni a játékosok figyelmét, hogy olvassák el a dobozon található leírást. A grafikai elemek és a figurák változásai miatt figyeljetek oda arra, hogy minden kiegészítő kompatibilis hogyha figuráig azonosak, tehát a műanyag figurás játékok mind használhatóak egymással, azonban ezek már nem találnak azokkal a változatokkal amelyek fából készült figurákat tartalmaznak.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Catan kiegészítő Felfedezők és kalózok
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus Teuber
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Category
Expansion for Base-game, Nautical, Negotiation, Pirates, Transportation
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.81