Catan kiegészítő: Lovagok és városok Új Kiadás

Catan kiegészítő: Lovagok és városok Új Kiadás

Catan kiegészítő: Lovagok és városok Új Kiadás

SKU
9001890772894
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
3-4
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Catan szigete igen gyorsan fejlődik. A felvirágzás illetve a jólét jellemzi a szigetet illetve a lakóit, ez azonban feltűnik másoknak is. A könnyű préda gondolatával barbár csorda hajózik a sziget fele, és ezeknek a barbároknak csak egy dologra fáj a foguk: a fosztogatásra. Catan telepesei nem elég erősek, hogy egyénileg elhárítsák ezt a támadást, ezért együttes erővel kell szembeszálljanak a barbárokkal. Minden városnak lovagokat kell küldeniük a sziget védelme érdekében, azonban ha a csatában alul maradnak, akkor a barbárok kifosztanak egy várost. A veszteség azé a városé lesz, aki a legkevesebb lovagot küldte harcba. A sziget védelme mellett a játékosoknak a fejlődésre is kell gondolniuk, ezért tanácsos kiépíteni a városokat. Ha egy település legelővel, hegységgel vagy erdővel határos, akkor könnyebb esélye van a játékosnak a Nagyváros titulus megszerzésére.

A kereskedelem fontos szerepet játszik úgy a városok fejlődésében, mint a hadseregek felépítésében. Minden játékos egy településsel és egy várossal kezdi a játékot, innen kell majd felfejlődnie, és a védelemről is gondoskodnia. Akinek sikerül elsőként 13 pontot elérnie, azé a végső győzelem.

Catan szigetén csak egy uralkodó élhet, és neked az a célod, hogy te légy az. Ügyesen kell taktikáznod, hogy településeid gyorsan fejlődjenek, de ugyanakkor a sziget védelmében is részt kell venned, mert ha kevés lovagot küldesz, akkor fennáll az esélye annak, hogy téged fosztanak ki a barbárok. Nem könnyű minden kis részletre odafigyelni, és persze szerencsésnek is kell lenned, csak így küzdheted le az akadályokat, és így válhatsz Catan urává és védelmezőjévé!

A Lovagok és városok kiegészítő nem egy önálló játék! Minden mostanáig megjelent Catan telepesei játékkal játszható, amely tartalmaz műanyagfigurákat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Catan kiegészítő: Lovagok és városok Új Kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus Teuber
Year published
1998
Number of players
3 - 4
Category
Expansion for Base-game, Medieval, Negotiation
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.90