Catan kiegészítő: Tengeri Utazó Új Kiadás

Catan kiegészítő: Tengeri Utazó Új Kiadás

Catan kiegészítő: Tengeri Utazó Új Kiadás

SKU
9001890772795
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
3-4
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Catan lakói nyersanyagaikat felhasználva hajókat építenek és meghódítják a tengert. A játékmenet a 11 előre megszerkesztett Jelenet alapján halad előre. Ezek a Jelenetek a pályákra vonatkoznak, amelyek lehetnek olyanok amelyek több kis szigetet tartalmaznak, vagy esetleg 2-3 nagy szigetet, vagy akár 1 nagy szigetet és több kisebbet. Mivel minden egyes Jelenet más feltételt szab meg a győzelemhez, a Catan kiegészítője új kihívások elé állítja majd a játékosokat. Habár a játékot a Catan alapszabályai szerint kell játszani, minden egyes Jelenet saját szabályzattal rendelkezik. A pályák és Jelenetek felépítésében találunk egy Nagy-Catan-t is, amelyhez két alapjáték szükséges. Ennek a Nagy Catannak a játékideje akár 150 percre is elnyúlhat, így ezt inkább a megszállott játékosoknak ajánljuk.

A játékban található hajók megépítéséhez két különböző nyersanyagra lesz szükségünk. A hajó vitorláját egy egység gyapjú alkotja, míg a hajótestet egy egység fából tudjuk megépíteni. A játékban feltűnik a kalóz és a rabló, akik segítségével nyersanyagot is rabolhatunk játékostársainktól. A Catan korongok különböző feladatokat láthatnak el a Jelenetekben, plusz pontokat jelenthetnek, vagy akár a végső elszámolásban is előnyt nyújtanak. A hajók szerepe a Tengeri utazókban ugyan olyan szereppel bírnak mint az utak a szárazföldön. Egy új terület is megjelenik a játékban, ez az Aranyfolyó. Ez a nyersanyag a játékban csak csereeszközként van jelen, aranyat jelképező nyersanyagkártya nem található a játékban. Ha az aranyfolyó száma kerül kidobásra, egy nyersanyagkártya üti minden érintett játékos markát.

A telepeseket Catan szigetén új feladatok várják. Új szigetek felfedezésére küldöd őket, azonban figyelned kell, hogy a fejlesztések zökkenőmentesen menjenek, a nyersanyagok utánpótlása mindég biztosítva legyen számukra. Fel kell fedezned ezeket az új környezeteket és terjeszkedned kell folyamatosan. Ha sikerül jól kihasználni az általad húzott lapokat, és ügyesen építkezel illetve fejlődsz, akkor te leszel Catan összes szigetének az ura!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Catan kiegészítő: Tengeri Utazó Új Kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus Teuber
Year published
1997
Number of players
3 - 4
Category
Civilization, Expansion for Base-game, Exploration, Nautical, Negotiation
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.41