Catan telepesei alapjáték - ÚJ Kiadás

Catan telepesei alapjáték - ÚJ Kiadás

Catan telepesei alapjáték - ÚJ Kiadás

SKU
9001890794995
129,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
3-4
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Catan szigetéhez telepesek érkeznek. A lakatlan szigetet benépesítő kolóniák utakat, házakat építenek, nyersanyagokat termelnek ki, településeket várossá fejlesztenek. A nyersanyagok népszerűsége és bősége változik, hol egyikből, hol másikból van éppen több. A cserekereskedelem fontos szerepet kap a játék során, főleg amikor a kolóniák kinövik magukat, és elindul a harc. A játékosok harcolni kezdenek a helyért, a nyersanyagokért, és természetesen a hatalomért. Az építkezéshez, illetve fejlődéshez más-más nyersanyagokra lesz szükség. A hegyekből ércet lehet kibányászni, a búzatáblákon búza terem, a palabányák téglát szolgáltatnak, a legelőkön bárányok nevelkednek, az erdő pedig fával segíti a fejlődést. A készletekkel azonban ügyesen kell bánni, ugyanis rabló garázdálkodik a szigeten. Ha valaki 7-est dob, akkor a gazdag, 8 nyersanyagnál többel rendelkező játékosok el kell dobják lapjaik felét. Rablás után a fekete figura más mezőre lép, és ameddig ő ott tartózkodik, azon a mezőn semmiféle nyersanyag nem terem. A játék során nem elég ügyesnek és talpraesettnek lenni, a szerencse is mellénk kell szegődjön, ha nyerni szeretnénk. Mivel a játéktáblát magunk állítjuk fel, szinte végtelen variációs lehetőség áll rendelkezésünkre, valószínűleg két egyforma játékunk nem igazán lesz.

Catan szigetének csak egy uralkodója lehet! Légy te az, aki ügyesen taktikázva, jól kihasználod a természet által nyújtott kincseket. Építsd kolóniádat, fejleszd településeidet, és legyél felkészülve mindenre, mert sok akadályt kell legyőznöd, hogy Catan telepeseinek ura lehess.

Németországban 1995-ben az Év játéka címet kapta a Catan, és azóta bejárva az egész világot lelkes rajongótáborra tett szert. Lépj be te is a lelkes Catan rajongók körébe!

 

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Catan telepesei alapjáték - ÚJ Kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Klaus Teuber
Year published
1995
Number of players
3 - 4
Honors
1995 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner, 1995 Essener Feder Best Written Rules Winner, 1995 Meeples' Choice Award, 1995 Spiel des Jahres Winner, 1996 Origins Awards Best Fantasy or Science Fiction Board Game Winner, 2001 Origins Awards Hall of Fame Inductee, 2002 Japan Boardgame Prize Best Japanese Game Nominee, 2004 Hra roku Nominee, 2004 Hra roku Winner, 2005 Gra Roku Game of the Year, 2011 Ludo Award Best Board Game Editor's Choice Winner, 2012 JoTa Best Game Released in Brazil Critic Award, 2012 JoTa Best Game Released in Brazil Nominee
Category
Economic, Negotiation
BGG rank
365
Link BGG
Complexity
2.33