Charta Krymenesiae

Charta Krymenesiae

Charta Krymenesiae

SKU
6426008000035
59,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
9+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
1-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Krymenéz vizek halállományát veszély fenyegeti. Ha ilyen ütemben haladnak a pusztítások, akkor több faj is örökre kihalhat. Mivel a helyzet már nagyon súlyos, valamilyen intézkedésekre van szükség.

A halászokból alkotott tanács összeült és úgy döntött, hogy 35 őslényre bízza a Krymenéz vizeket. Tengeri musztángok, gladiátor halak, sárkány halak és óriási polipok fogják ezután védeni a halfajokat a pusztulástól. Minden bálna jöhet vadászni, azonban nekik a 3 sziget által meghatározott vizeken kell táplálkozniuk. Ez a szabály alól Orcano mentesül, mivel ő a legnagyobb és a legéhesebb orka. Neki a szabályok szerint sehol nem szabad vadásznia. Amíg a szabályokat mindenki betartja, a Charta Krymenesiae biztonságban van.

A Charta Krymenesiae társasjáték során orka családokat kell vezetnetek, amelyek bizonyos területen fognak vadászni. Ezeket a területeket a 35 őslény fogja majd meghatározni, azonban nektek mindég figyelnetek kell ellenségeitekre. Ha sikerül valamelyiket közülük elzárnotok a nyílt tengertől máris kezetekben van a győzelem.

A kezdőlap lekerül az asztal közepére, majd erre egy orka figurát is tesz a kezdőjátékos. Ez a kiindulókártya fogja jelenteni a vadászterületet és körülötte fog majd minden játékos felfedezőútra indulni. A sorotok folyamán három akció közül választhattok: elfoglalhattok egy területet, húzhattok egy új területlapot, kicserélhetitek a kezetekben lévő lapokat.

Egy terület elfoglalásához a soron lévő játékosnak le kell helyeznie egy területlapot. Ez az új lap csak oda kerülhet ahova az őslény engedélyt ad, valamint arra is kell figyelni, hogy az új lapon található tengely folytassa a letett lapok tengelyét. Ilyenkor arra kell figyelnetek, hogy a tengelyek által kialakított vonalak egyenesek legyenek. A lapokra egy orka figura is kerül, amely két pozícióban szerepelhet. Az orkák általában álló helyzetben kerülnek a lapokra, azonban minden csapatnak lehet 2 lefektetett bábuja is. A lefektetett orkák taktikai megfontolásból kerülnek játékba, hozzájuk nem csatlakozhat majd területkártya.

Minden olyan esetben, amikor több lapotok van mint elhasznált orka bábutok, vagy esetleg kevesebb lap van a kezetekben mint a megengedett maximum, húzhattok egy új lapot, amelyet képpel felfele magatok elé helyeztek.

Abban az esetben hogyha kevesebb lapotok van mint a megengedett maximum és az előző körben nem cseréltetek kártyákat, megtehetitek ezt. Minden becserélt lap a húzópakli aljára kerül, ezek helyett pedig új lapok kerülnek az asztalra.

A Charta Krymenesiae játékát addig kell játszani, amíg egy orka figurát be nem kerít valaki. Amint ez a feltétel teljesül, a játék véget ér, a bekerített orka pedig családjával együtt el kell hagyja a Krymenéz vizeket. Akinek sikerült körbezárnia az orkát, megnyeri a játékot, azonban figyelnie kell saját figuráira is, mivel ha az utolsó lépéssel egy saját orkát is bezár, akkor el fogja veszíteni a játékot. Kialakulhatnak olyan esetek is, amikor elfogynak például a húzópakli lapjai és már egyik játékos előtt sem található területkártya, ilyenkor a játék döntetlennel végződik. Az a játékos aki nem tud úgy lapot lehelyezni, hogy az utána lévő társának legalább egy lépést biztosítson, kiesik a játékból.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Charta Krymenesiae
Pontbeli értékelés
Designer
József Dorsonczky
Year published
2014
Number of players
1 - 4
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
2.00