Coloretto

Coloretto

Coloretto

SKU
4011898080315
30,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
9+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Egy egyszerű kis kártyajátékot tartalmaz a Coloretto doboza. A játékosoknak semmi más dolguk nincs, csak odafigyelni a játék során a színekre, és gyűjteniük is kell ezekből párat. Az azonos színű kártyákból alkotott sorozatok száma azonban nem végtelen, ezért csak 3 szín után járnak pontok, a többi begyűjtött lap negatív pontként lesz beleszámolva a végső értékbe.

A Coloretto során mindég annyi sorjelző lap kerül majd játékba, ahány játékos játssza a játékot. Az utolsó fordulót jelző kártyát félre kell tenni, majd miután megkevertük a lapokat, leszámolunk 15 darabot, ráhelyezzük a jelzőt, majd erre helyezzük a paklit. Minden játékos a köre folyamán két akció közül választhat: felvehet egy kártyát a pakliból, majd lehelyezi azt a sorjelző lapok valamelyikére, vagy felvesz egy sorjelzőt a rajta található összes lappal.

A soron következő játékos választhatja a lap felhúzását a pakliból, amit azt jelenti, hogy a legfelső lapot felveszi a pakliból és lehelyezi azt a sorjelző kártyák egyikére. A sorjelzőkre maximum 3 lapot lehelyezni, ez pedig azt jelenti, hogy abban az esetben amikor mindenik sorjelző megtelt, a játékos már nem választhatja azt az opciót, amely során újabb lapot húz.

A soron következő játékos azt az akció is választhatja, mely során magához kell vennie a sorjelző kártyát és a hozzá tartozó lapokat. Ez csak abban az esetben valósulhat meg, amelyben legalább egy kártya már van a sorjelzőn. A játékos magához veszi a lapokat, képpel felfele, színek szerint sorba rakja őket, majd a sorjelző kártyával maga előtt jelzi, hogy ő többé már nem vesz részt az adott fordulóban. A forduló akkor ér véget, amikor minden játékos magához vett egy-egy sorjelzőt.

Abban a fordulóban amelyben egy játékos felhúzza a pakliból az utolsó fordulót jelző lapot, a Coloretto véget ér. A játékosok a köreiket még végig játsszák, majd megkezdődik a végső pontozás. A játékosok a forduló végén eldöntik, hogy melyik színhez használják fel a Joker lapjukat, ha rendelkeznek ilyennel. Mindenki összeszámolja a pontjait annak függvényében, hogy hány lappal rendelkezik egy adott színből, majd kiválasztják azt, hogy ebből melyik háromért kapjon pozitív értékű pontokat. Az összes többi sorozat negatív értékként lesz beleszámolva a végső összegbe. A +2 pontos kártyák nem alkotnak önmagukban sorozatot, ezek értékét csak egyszerűen hozzá kell adni a végső összeghez.

A végső pontozás során az a játékos akinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie, megnyeri a Coloretto játékát.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Coloretto
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Schacht
Year published
2003
Number of players
2 - 5
Honors
2003 Fairplay À la carte Winner, 2003 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee, 2003 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Winner, 2003 Spiel des Jahres Recommended, 2004 Hra roku Nominee, 2011 Ludo Award Best Card Game Editor's Choice Winner
Category
Animals, Card Game
BGG rank
526
Link BGG
Complexity
1.28