Concept

Concept

Concept

SKU
5425016922682
132,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
4-12
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Conceptben a játékosok arra törekednek, hogy helyesen megfejtsék a feladványt, amelyet képek segítségével próbálnak társaik elmagyarázni. Miután a játéktáblát az asztalra helyeztétek, a feladványokat jól összekevertétek, valamint a kérdőjeleket, a kockákat és a felkiáltójeleket egy tálkába helyeztétek, nem marad más hátra csak előkészíteni a győzelmi pontjelzőket és már kezdődhet is a játék. Általában két egymás mellett üllő játékos húz egy feladványt, majd a lapok és a színes jelzők segítségével próbálják rávezetni a többieket a megoldásra. A Concept során a feladványok 3 kategóriában vannak sorolva, először mindenképp a könnyű és közepes kártyákat válasszátok, a nehéz feladványoknál már az összes résztvevőnek jól kell ismernie a játékot.

A zöld kérdőjel mindég a fő feladványt fogja jelezni, amelynek kitalálása érdekében használhattok majd több kártyát, valamint jelzőt is. Kifejthettek bármilyen más vonatkozást, ami összhangban van a fő feladvánnyal, felvehettek egy kártyát, és újra letehetitek azt, ezzel is sugallva a szavak sorrendjét, vagy akár jelezhetitek igen-el, hogy jó úton haladnak a társak a megfejtéssel kapcsolatosan. A kitaláló játékosok többször is tippelhetnek, erre nem vonatkozik játékszabály, azonban hogyha egy bizonyos idő után nem érkezik helyes megfejtés, akkor a kétszemélyes csapat bevonhat egy harmadik személyt annak érdekében, hogy sikeresen rávezessék a társakat a helyes megfejtésre.

A játék során győzelmi pontokat kapnak azok a játékosok, akik eltalálják a helyes megoldást, azonban azok is pontban részesülnek, akik a feladványt elmutogatták. A Concept akkor ér véget, amikor elfogy mind a 12 dupla győzelmi pontjelző. Ekkor mindenki megszámolja az összegyűjtött pontjait, és ki lehet hirdetni a győztest.

Példa: A játék során, hogyha a feladatunk az, hogy egy szamurájt mutogassunk el, akkor először megpróbálhatjuk úgy rávezetni a társainkat, hogy egy férfira gondoljanak, akinek a munkája valamilyen harchoz, küzdelemhez kötődik. Ezek után a színt jelölő kártyák segítségével rakjuk ki a Japán zászló színeit, majd legvégül adjunk olyan segítséget, amely rávezeti a játékostársakat, hogy ez egy harcos a múltból. Innen már elég egyszerű dolguk lesz eltalálni a helyes megfejtést.

A Concept egy asszociációs játék, amelyben a logika és a fantázia igen fontos szerepet tölt be. A doboz tartalmaz néhány példát, amely segítségével meglátjátok majd, hogy mire is alapul az egész játék.

2014 - "Az év játéka" díj nyertese (Franciaország) 2014 - Könzöség díj
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Concept
Pontbeli értékelés
Designer
Gaëtan Beaujannot
Year published
2013
Number of players
4 - 12
Honors
2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee, 2013 Meeples' Choice Nominee, 2014 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2014 As d'Or - Jeu de l'Année Winner, 2014 Golden Geek Best Party Board Game Nominee, 2014 Hra roku Nominee, 2014 Hra roku Winner, 2014 Juego del Año Finalist, 2014 Lys Grand Public Finalist, 2014 Lys Grand Public Winner, 2014 Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended, 2014 Spiel des Jahres Nominee, 2014 Tric Trac Nominee, 2015 Gouden Ludo Nominee, 2015 Vuoden Peli Party Game of the Year Nominee
Category
Deduction, Party Game
BGG rank
696
Link BGG
Complexity
1.40