Copa

Copa

Copa

SKU
5940000098728
139,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, EN, DE, FR

A Copa egy olyan többszemélyes társasjáték, amely természetes anyagokból készült. A doboz tartalmaz 16 semleges kupát és 2 speciális kupát. Ezeken a kupákon kívül a játékba bekerül még 80 babszem is. A babszemeket tartalmazó zsák valószínűleg több babszemet fog tartalmazni mint 80 darab, mivel ezt súlyra mérték ki a gyártók. Első alkalommal válogassátok ki a babokat, mivel ezek között lehet hogy találni fogtok kettétört darabokat, vagy esetleg kicsi szemeket.

Négy kisebb játékot játszhattok majd a Copa során, ezeknek részletes bemutatóját a dobozban találjátok, mi csak egy rövid leírást készítettünk róluk.
Kala

A kala során a babgyűjtés nagyon fontos szerepet fog játszani. A játékteret 16 kupa fogja képezni, amelyek 4 sorba és 4 oszlopba csoportosulnak. A tábla két ellentétes sarkából indulnak a játékosok a fehér illetve a fekete kupákat mozgatva. A játékosok először elvetnek babokat a kupákba, majd az utolsó bevetett kupára helyezik sajátjukat. Minden vetés során a saját kupába is kell babot tenni, majd aratáskor be kell gyűjteni a lehető legtöbb babot.


Ronda

A játékosok kiválasztanak 10 kupát, amelyek alá babokat rejtenek el. 2 kupa üresen marad, majd 2 kupába 1-1 babot tesznek, 2 kupába 2-2 babot és így tovább. A babok elosztása után a kupákat átfordítják, hogy azok tartalma ismeretlen legyen és meg is keverik a kupák sorrendjét. A játék célja, hogy két olyan kupát fedjen fel a soron következő játékos, amelyek ugyan olyan mennyiségű babot tartalmaznak. Ilyenkor a játékos kiegészítheti saját babjai közül egyiket, majd folytathatja a játékot. Ennek a játékváltozatnak az a célja, hogy a játékosok minél hamarabb megszabaduljanak saját babszemeiktől.


Hopper

A Copa eme játékváltozata során a játékosok egy speciális mozdulattal babokat kell a tálkákba dobjanak. A dobás annyiból áll, hogy a játékos a tenyerére helyez egy babszemet, majd nekiütve a kezét az asztalnak, elrepíti azt. Ebben a változatban a játékosok célja az, hogy a lehető legtöbb kupát gyűjtsenek. Minden olyan kupa amelybe sikerült 4 babot bedobni, lekerül az asztalról. A játékot tanácsos 16 kupával játszani, amelyekhez majd idővel csatlakozik a fekete is, ennek az értéke 2 pont lesz a játék végén, minden más kupa pedig 1 pontot fog érni.


Da Capo

Ez a változat egy blöff játék, amelyben a játékosoknak el kell érniük egy kupát. A játékosok számától függően ki kell alakítani egy játékpályát, amely közepén a fekete kupa áll. A játékosoknak egyenként meg kell tölteniük 3 vagy 4 kupát ahhoz, hogy elérjék a feketét. Megtölteni úgy lehet egy kupát, hogy egy titkos választáson a legnagyobb számú babot választja egy játékos. Mindenki 1-től 5-ig választhat egy számot titokban, majd egyszerre felfedik a játékosok a választott babokat. Aki a legnagyobb számot választotta, az tölthet meg egy kupát, azonban ha egy számot többen is választottak, akkor azok semlegesítik egymást és a következő szám fogja vinni a kört.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Copa
Pontbeli értékelés
Designer
Fred Horn
Year published
2013
Number of players
2 - 5
Category
Abstract Strategy
BGG rank
9180
Link BGG
Complexity
1.67