Coyote

Coyote

Coyote

SKU
3421271400417
69,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR, IT

Egy érdekes találgatós játékot kínál nekünk a Coyote, amelyben indiánokká válhatunk. A játék során mindenki kap egy fejpántot, amelyben a körök folyamán tollak kerülnek. A tollaknak értékeik vannak, ezek összegével kell játszadozniuk a játékosoknak, és a lehető legjobban megtippelniük a helyes értéket. A Coyote során csak egy cél lebeghet mindenki előtt, utolsónak bent maradni a játékba.

2-6 játékos részére nyújt kellemes kikapcsolódást a Coyote társasjáték, amelynek során a játékosok fejpántot tesznek a fejükre, majd ezekbe olyan tollak kerülnek, amelyek értékét a viselő játékos nem láthat, csak a társak. A felderítő kezdi a játékot, és feladata az, hogy válasszon egy számot, mely szerinte kisebb, vagy egyenlő a játékosok fejpántjában lévő tollak számainak összegével. A választott szám nagyobb kell legyen 0-nál. A következő játékosnak két választása van: ő is felderítő marad, vagy a Coyote szerepét vállalja. Abban az esetben, hogyha ő is felderítő szeretne maradni, el kell fogadnia előző társa állítását, neki ennél a számnál nagyobbat kell mondania, és a játékot a következő játékos folytatja. Ha a játékos nem ért egyet társa állításával, akkor azt kell kiáltania, hogy Coyote, ekkor a játék véget ér. Minden fejpántban lévő toll az asztalra kell kerüljön és jöhet az összegük kiszámolása. A tollak nem csak számokat tartalmaznak, hanem szimbólumokat is. Először ezeknek a hatásait kell figyelembe vegyétek, majd utána jöhetnek a számok. A kék tollak amelyek szimbólumokat tartalmaznak olyan változtatásokat jelenthetnek, amelyek során egy plusz tollat kell még beleszámolni a végösszegbe, vagy a legnagyobb pozitív értékű tollat negatívra kell alakítani, esetleg egy bizonyos színű, legnagyobb értékű tollat ki kell venni a játékból.

A számolást követően össze kell hasonlítani a kiszámolt értéket a tippel, és annak függvényében, hogy kinek volt igaza, vagy a felderítő, vagy a Coyote nyer. A nyertes csak a játék egy körét nyerte meg, éppen ezért a vesztes fejpántjába egy tomahawkot helyez el. Az a játékos, akinek már a harmadik tomahawk kerül fel a fejpántjára, kiesik a játékból. A Coyote játékát addig kell játszani, amíg minden játékos ki nem esik. A tomahawkok számát a játékosok számától függően változtatni lehet, nem kötelező minden esetben 3 kigyűlt lap után kiejteni a játékost.

A Coyote játékát különböző változatokkal lehet érdekesebbé tenni, ezek részletes leírását a dobozban találjátok. A különböző változtatások során a játékosok megváltoztathatják a játék irányát, dupla tomahawkot oszthatnak ki, vagy akár arra is kényszeríthetik egymást, hogy megváltoztassák az előzőleg már kiválasztott számot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Coyote
Pontbeli értékelés
Designer
Spartaco Albertarelli
Year published
2003
Number of players
3 - 6
Honors
2004 Fairplay À la carte Winner, 2004 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Nominee, 2004 Spiel des Jahres Recommended
Category
Bluffing, Card Game, Deduction, Party Game
BGG rank
2176
Link BGG
Complexity
1.21