Cseles Scrabble

Cseles Scrabble

Cseles Scrabble

SKU
746775256524
73,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Scrabble gyártói egy újabb remek játékkal lepik meg a szókirakók rajongóit. Ebben a változatban teljesen eltűnik a játéktábla, itt már bármilyen irányba, bármekkora szavakat ki lehet rakni. A korongok már nem tartalmaznak pontokat, ezúttal csak annyi lesz a feladatunk, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőlük.

A Cseles Scrabble során a dobozban található korongokat egyenlő arányban szét kell osztani a játékosok között. Figyelem, a játékban lévő korongok már nem tartalmaznak pontokat, de van közöttük színes korong, amely segítségével különböző előnyökre tehetünk szert. A színes korongok segítségével lezárhatunk például egy utat, egy szót, ez pedig azt jelenti, hogy ellenfelünk nem bővítheti ki ezt a játék hátralevő részében és ki is marad egy kört. Egy másik extra korong használatakor bármely vetélytársnak átadhatunk 3 korongot a sajátjaink közül.

A betűket tartalmazó korongokat az elosztást követően magunkhoz kell vennünk és nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a korongokat képpel lefele kell tartsuk. Minden játékos 7 betűt fordíthat fel, amelyeket maga elé kell tegyen. Ezeknek a betűknek a segítségével kell majd új szavakat alkotni, vagy kiegészíteni a már lent lévő szavakat. A játékosok a 7 betű közül bármennyit felhasználhatnak, ezek helyére pedig újakat húznak majd köveik közül.

A Cseles Scrabble győztese az a játékos lesz, akinek sikerül a leghamarabb megszabadulnia köveitől. Ebben a változatban eltűnt a pontozás és annak feljegyzése, így az első helyért való küzdelem csak az összes kő felhasználására limitálódik. Mivel a játéktábla is eltűnt a Cseles Scrabble-ből figyelnünk kell arra, hogy elég nagy teret biztosítsunk a játéknak, azonban a kompakt csomagolás miatt sokkal könnyebben tudjuk majd szállítani az új változatot.

Aki megszállottja volt az eredeti Scrabblenek, az ebben a változatban sem fog csalódni, még ha a pontvadászat ki is maradt belőle és a játéktábla által nyújtott fegyelmezett szóalkotás is picit megváltozott. A kanyargós szavakat azonban ugyan olyan nehezen lehet majd megalkotni mint az előző változatokban, éppen ezért a szórakozás és jókedv itt is biztosított.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Cseles Scrabble
Pontbeli értékelés
Designer
Jeff Bazarko
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Category
Party Game, Word Game
BGG rank
14801
Link BGG
Complexity
1.50