Csótányleves - Kakerlakensuppe

Csótányleves - Kakerlakensuppe

Csótányleves - Kakerlakensuppe

SKU
4001504408435
49,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
Játékosok száma:
2-6

Szakácstehetségeteket szeretnétek megmutatni a társaitoknak, éppen ezért levest akartok főzni nekik. A hozzávalók már mind megvannak, azonban ki kell választani a sokféle zöldség közül, hogy melyik is kerül bele a levesbe. E zöldségek között azonban csótányok is ólálkodnak, és bizony ők is szeretik a gombát, vagy a répát, azonban senki nem szeretne csótányokkal teli levest kóstolni.

A Csótányleves játéka nagyon hasonlít a Csótány Salátáéhoz. A játékosok közt ki kell osztani egyenlően a lapokat, majd a megmaradt lapokat félre kell tenni, ezeket nem fogjuk használni a játék során. Minden játékos egy paklit alkot a lapjaiból, majd ebből fogja sorra kijátszani lapjait, úgy, hogy azokat előzően nem nézte meg. Egy játékos felcsap egy kártyát a paklijából, majd megnevezi a rajta látható zöldséget, anélkül hogy habozna. A soron következő játékos ugyan ezt teszi, neki is igazat kell mondania. Abban az esetben, ha a soron következő játékos lapja megegyezik az előzővel, vagy a megnevezni kívánt zöldség neve elhangzott az előző játékostól, az új lapot kijátszó személynek hazudnia kell.

A Csótányleves minden zöldségtípusára négy csótánykártya is jut, amelyekre érdemes odafigyelni. A lapokon egy szürcsölő csótány látható, éppen ezért amint valaki felcsap egy ilyen kártyát, utánoznia kell a hangot, amely által úgy tesz mintha megkóstolná a levest. Ezután a tabu kártyán található zöldséget többet nem lehet megnevezni, hanem a szürcsölő hangot kell kiadni a kártya felbukkanásakor. A hangok sorrendjét is fontos betartani, két szürcsölés nem követheti egymást, közöttük mindég egy „mmm” hangot kell kiadni. A játékban ez azt jelenti, hogy amikor a tabukártyán látható zöldségkártya kerül kijátszásra, akkor a játékosnak szürcsölnie kell, azonban ha ezután csapja fel valaki ugyanazt a zöldséget neki már a „mmm”-t kell használni.

A kártyákat paklikban kell gyűjteni, amelyeket egy tabu kártya felcsapása zár. Ekkor egy új paklit kell kezdeni, de amint ebbe a pakliba is tabu kártya kerül, fel kell cserélni az elsővel. Ezt a két paklit fogjuk használni a Csótányleves folyamán, azonban amint egy játékos hibázik, az adott pakli lapjait magához kell vennie. Hibának számít minden 3 másodpercnél többet tartó gondolkodás, hebegés, időhúzást elősegítő „ööööö”, vagy hibás hang.

A Csótánylevest addig kell játszani, amíg egy játékos megszabadul az összes lapjától, akinek pedig ez e leghamarabb sikerül, az megnyeri a konyhai vetélkedőt, és ő lesz a játék győztese is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Csótányleves - Kakerlakensuppe
Pontbeli értékelés
Designer
Jacques Zeimet
Year published
2008
Number of players
2 - 6
Category
Animals, Card Game, Humor, Real-time
BGG rank
4336
Link BGG
Complexity
1.18