Csótánypóker - Royal

Csótánypóker - Royal

Csótánypóker - Royal

SKU
4001504408664
49,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:

A Csótány-Póker, mint neve is mutatja bogarakról, rovarokról szól. A játék során azonban biztosíthatunk téged, hogy semmilyen állatnak nem esik bántódása, és kapcsolatban sem igazán fogsz majd kerülni velük. A csomagban található 56 kártya különbözőféle állatokat ábrázol: skorpió, patkány, csótány, varangy, légy, denevér és büdös bogár. A kártyákat felhasználva fogtok majd akciókat végrehajtani, amelyek során újabb lapokat nyertek, vagy veszíttek el.

A paklit összekeverve, 7 kártyát félre kell tennetek, amelyek később majd a büntető paklit fogják jelképezni. A többi kártyát a játékosok között egyenlő arányban szét kell osztani. A játékosok száma miatt megtörténhetik, hogy nem lesz sikeres az osztás, ekkor a megmaradt lapokat a büntető pakli tetejére kell helyezni.

A soron következő játékos kiválaszt egy játékostársat, majd lapjai közül átnyújt neki egyet képpel lefele fordítva. Az átadott lapot meg is nevezi a játékos, a 7 állat közül kell mondania egyet, vagy akár a királyt is választhatja, amely minden olyan kártyára vonatkozik, amelyen az állat koronát visel. A játékos állítása nem muszáj igaz legyen, mondhat valótlan dolgot is. Az a játékos akinek a lapot szánták, megnézheti ezt, vagy tovább is adhatja egy olyan társának, akinél még nem járt a kártya. Ha azt választja, hogy megnézi a lapot, akkor először meg kell tippelnie, hogy társa igazat mondott a lappal kapcsolatosan, vagy sem. Helyes tipp esetén az előző játékosnak vissza kell vennie a lapot, helytelen tipp esetén azonban meg kell tartani a kártyát. A király kártyákra különleges szabályok vonatkoznak, mindég amikor egy játékos király kártyát vesz magához, húznia kell a büntető pakliból is.

A csomag tartalmaz két speciális kártyát is, ezek pedig az üres kártya, valamint az olyan bogárkártya amelyen áthúzott korona található. Ezekre a kártyákra külön szabályok vonatkoznak, használatukról részletesebben a szabályzatban olvashattok.

A Csótány-Póker addig tart, amíg egy játékosnak egy bizonyos állatkártyából össze nem gyűl négy darab, ekkor ez a játékos elveszíti a játékot, a győzelmen pedig osztoznak társai. A játék akkor is véget ér, amikor a soron következő játékos kezében nincs már több lap, ebben az esetben is osztoznak a társak a győzelmen, a vesztes pedig az a játékos, akinek elfogytak a lapjai.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Csótánypóker - Royal
Pontbeli értékelés
Designer
Jacques Zeimet
Year published
2012
Number of players
2 - 6
Category
Bluffing, Card Game
BGG rank
1219
Link BGG
Complexity
1.15